OPALİN GAZ LAMBASI
19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel yapım. Taş opalinden mamül. Yuvarlak formlu. Düz, geniş kaideli. Boğumlu. Çok renkli el boyama. Bitkisel motif ve hayvansal süslemeli. Pirinç aplikeli.
Ölçü: 29 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
BOHEM GAZ LAMBASI
19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel yapım. Lacivert bohemden mamül. Yuvarlak formlu. Düz, geniş kaideli. Boğumlu. Çok renkli el boyama. Bitkisel motif ve altın yaldız süslemeli. Pirinç aplikeli.
Ölçü: 31 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
OSMANLI BEYKOZ BONBONİER
19. yy. Osmanlı Dönemi. Beykoz camdan imal. Kapaklı ve iki yandan aplike tutamaklı bonbonier konik gövdeli ve dışa açık ağızlı. Ağız kenarları ile kapak kenarları birbirine geçmeli. Tüm yüzeyleri düz zemin üzeri altın yaldız bitkisel motifli, maydonoz ve üzüm salkımları süslemeli eser çok zarif ve iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 17 x 13 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
OSMANLI BEYKOZ SAHLEPLİK
19. yy. Osmanlı Dönemi. Beykoz camdan imal. Kapaklı ve tutamaklı. Kallavi ebatlı. Yuvarlak düz kaideli. Silindirik formlu ve geniş gövdeli. Ağız kenarlı ve kapak kenarları birbirine geçmeli. Gövde ve kaide kesişimi geometrik kesim dekorlu eserin kapak ve gövde yüzeyi bitkisel motif tezyinli ve iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 21 x 15 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
FRANSIZ BOHEM SOSLUK
19. yy. Fransız. Bohem. Şişkin gövdeli, ağıza doğru boğumlu, silindirik formlu. Zarif kulplu. El boyama bitkisel motiflerle dekorlu eser altın yaldızla süslenmiş olup, iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 8 x 10 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
FRANSIZ GÜMÜŞ KAPLAMA HOKKA
19. yy. Fransız. Gümüş kaplama. Dört zarif ayak ile yükseltilmiş kaide dörtgen formlu girintili ve zarif detaylı. İki köşesinden yükselen hazneleri silindirik formlu, gövdesi boğumlu ve kapaklı olan hokkanın orta kısmı ''Napolyon'' figürü ile stilize edilmiş. Yoğun işçilikli, büyük ebatlı, çok iyi kondüsyonlu olup, damga barındırmaktadır.
Ölçü: 36 x 22 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
BUZ HAZNELİ KESME KRİSTAL SÜRAHİ
19. yy. Fransız. Metal üzeri gümüş kaplama tutamak ve kapağa sahip olan, yuvarlak tasarımlı ve zarif işçilikli sürahi, baklava dilimli tarz ile dekore edilmiş olup içerisinde nadir rastlanılan buz haznesine sahiptir.
Ölçü: 24 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
METAL ÜZERİ GÜMÜŞ KAPLAMA JARDİNYER
Franız. Metal üzeri gümüş kaplama. Dört zarif ayak ve kare formlu kaide ile yükseltilen eserin gövde kısmı oval formlu, geniş ağızlı ve derin diplidir. Kristal kesme çevrili hazneye sahip eser iyi kondüsyonlu ve damgalıdır.
Ölçü: 27 x 28 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
BAĞA ÜZERİ GÜMÜŞ APLİKELİ TÜTÜNLÜK
19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel yapım. Tamamı bağadan mamül. Dikdörtgen formlu. Gövde yüzeyi gümüş aplikeli bitkisel formlu, kozalak figürlü ve etnik desen süslemeli. Orta kısmı oval formlu çerçeve içerisinde ''SS'' inisiyalli. Açma aparatı gümüşten mamül eser zarif sanatı ve kondüsyonu ile koleksiyonluktur.
Ölçü: 13.5 x 6.5 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
ABANOZ VE KUKA ÇİFT ZARF TAKIMI
19. yy. Osmanlı Dönemi. Çift. Zarflar abanoz ağacından mamül, yuvarlak kaide üzerine yükselen huni formlu ve yalın işçilikli. Fincanlar kukadan mamül, huni formlu ve yalın işçiliklidir.
Ölçü: 7 x 5 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
ABANOZ KONFÜÇYÜS FİGÜRÜ
19. yy. Uzakdoğu. Abanoz ağacı. Muazzam oyma tekniği ile tasarlanan, kaide üzerinde ünlü filozof ''Konfüçyüs'' figürü ile dekore edilen heykel iyi kondüsyonlu, nadir ve büyük ebatlıdır.
Ölçü: 55 x 15 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
VİYANA İŞİ TUTYA FİGÜR
19. yy. Viyana işi.Tutyadan mamül. Kare formunda tasarlanmış yukarı doğru yükselen kaide üzerine tasarlanmış esere ''Taşların Üzerine Oturmuş Adam'' figüre edilmiş olup; büyük ebat ve iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 39 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
BAĞA KEMİK MÜCEVHER KUTUSU
19. yy. Osmanlı Dönemi. Bağadan mamül. Kare formlu. Pençe figürlü dört ayakla yükseltilmiş. Tüm yüzeyi ve dört köşe bordürü kemik aplikeli, yoğun süslemi, bitkisel ve geometrik desenlerle dekorlu. İç yüzeyi patlıcan moru kumaş işe kaplanmış olan eser orijinal anahtara ve yüksek kondüsyona sahiptir.
Ölçü: 16 x 11.5 x 5.5 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
BÜYÜK EBATLI OSMANLI ŞİMŞİR KAŞIK
19. yy. Osmanlı Dönemi. Ahşaptan mamül. Şimşir. Damla formunda tasarlanmış kaşık kısmı bitkisel motiflerle tezyinli çerçeve içerisinde Kaf (ق) harfi yer almakta olup, sap itibari ile Yâ Allah. Lâ-ilâhe illallah. El-Hamdü lillah.
Besmele ve Nasr suresinin birinci âyetiyle ikinci âyetinin bir kısmı (اِذَا جَٓاءَ نَصْرُ اللّٰهِ وَالْفَتْحُ ﴿١﴾ وَرَاَيْتَ النَّاسَ). Allah (cc). Muhammed (sas). Ebubekir (ra). Ömer (ra). Osman (ra). Ali (ra). Zeyd (ra). Abdurrahman (ra). Sa’d (ra). Mâşallah yazıları yer almaktadır. Oldukça büyük ebatlı ve yoğun el işçilikli eserin kaşık kısmında ufak bir çatlaması mevcuttur.
Ölçü: 120 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
OSMANLI ŞİMŞİR ÇATAL VE KAŞIK
9. yy. Osmanlı Dönemi. Ahşaptan mamül. Şimşir. Çatal tarafı: Saff suresi 13. Âyetten (نَصْرٌ مِنَ اللّٰهِ وَفَتْحٌ قَرٖيبٌ) (Yardım Allah’tandır, fetih yakındır) ibaresi.
Sap tarafı: Besmele. Sadakallahu’l-Azîm (Azamet sahibi olan Allah doğruyu söylemiştir) yazılı olup, kaşığın kepçe tarafı: Kalem suresi 4. Âyet (وَاِنَّكَ لَعَلٰى خُلُقٍ عَظيمٍ) (Hiç şüphe yok ki sen yüksek bir ahlâk üzeresin).
Sap tarafı: Besmele ve Hak yol İslâm yazıları yer almaktadır. Oldukça büyük ebatlı ve yoğun el işçilikli eserlerin çatal saplarından bir tanesinde ufak bir atığı mevcuttur.
Çatal ölçü: 73 cm.
Kaşık ölçü: 70 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
ŞİMŞİR KAŞIK
20. yy. Cumhuriyet Dönemi. Ahşaptan mamül. Gövde iç ve dış yüzü, Sap ön ve arka kısmı yoğun bitkisel motif ve geometrik desenlerle süslüdür.
Ölçü: 19.5 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
OSMANLI DEVLET ARMALI ŞİMŞİR KAŞIK
20. yy. Cumhuriyet Dönemi. Ahşaptan mamül. Hazne kısmı Osmanlı Devlet Arması ile dekorlu olan kaşığın sap ve kaşık kenarları yoğun bitkisel motiflerle süslüdür.
Ölçü: 24 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
OSMANLI EDİRNEKÂRİ KAVUKLUK
19. yy. Osmanlı Dönemi. Ahşaptan mamül. Yeşil, kahverengi ve kırmızı renklerde olup, ahşaptan oyma tekniği ile yapılmış, edirnekari işçiliğinin özel örneklerinden biridir. Dikdörtgen formlu, iki yanı sütunçeli, tepeliği ve alt yüzeyi oyma bitkisel motiflerle dekorludur. Gövde yüzeyleri rokoko sütunlar ve rokoko akantus yaprakları ile dekorlu eser kabartma bitkisel motiflerle süslenmiş olup, zarif sanat işçilikli ve iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 100 x 30 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI SEDEF KAKMA SEHPA
19. yy. Osmanlı Dönemi. Sultan II. Abdülhamid Han tuğra tasvirli. Gül ağacından mamül. 10 zarif ayakla yükseltilmiş eserin tabla kısmı çokgen formda stilize edilmiş olup, ayak ve tabla yüzeyleri geometrik motifler ile dekore edilmiş, zarif sedef kakma işçiliği ile zenginleştirilmiştir. Yoğun sanat işçiliği ile bezenen eserin tabla orta hattında Sultan II. Abdülhamid Han tuğrası tasviri yer almakta olup, çok yüksek ebatlı ve çok yüksek kondüsyonludur.
Ölçü: 59 x 55 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
AHŞAP ÜZERİ YAĞLIBOYA ÇALIŞMALI PARAVAN
19. yy. Osmanlı pazarına özel tasarım. Ahşaptan mamül. 4 bölmeden oluşan eserin ön yüzeyi yağlıboya ile pazar yeri, peyzaj, sandal, Camii avlusu; arka yüzeyi yağlıboya iyi bitkisel motif süslemelidir. Yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahip eserin iki köşesi zarif tutamaklı olup, büyük ebatlıdır.
Ölçü: 174 x 109 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
ÇANAKKALE SERAMİK İBRİK
19. yy. Osmanlı Dönemi. Seramikten mamül. Kırmızı hamurlu, renksiz şeffaf sırlı, düz dipli, şişkin gövdeli ve burgu kulplu testinin dış yüzeyi sır altına kahverengi renkli sırlı. Gövde üzeri barbuti tekniği ile yapılmış stilize çiçek ve rozetlerle süslü olup, büyük ebatlı ve iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 38 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
OSMANLI TOPHANE ALTILI KAHVE FİNCANI TAKIMI
19. yy. Osmanlı Dönemi. Tophane işi. 6 adet fincan ve 6 adet tabak olmak üzere 12 parça tamtakım. Kırmızı lüleci çamurundan mamül. Kazıma ve yaldızlama ile, döneminin karakteristik desenleri ve dikkat çekici hilal motifleri ile bezenmiş eserler madalyonlar içerisinde Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı, altın yaldız bezemelidir. Yüksek sanat değerine sahip eserlerin iki tanesinde ufak tamir mevcuttur.
Share
Ask a question
Ask a question
OSMANLI ALTIN KAKMA HAT MAKASI
19. yy. Osmanlı Dönemi. Çelik gövdeli. Altın kakma tekniğiyle yapılmış selvi ve zengin bitkisel motiflerle desenlidir. Uçtan uca simetrik sarmal süslemelerle tezyin edilen eserin tutamak kısmı geometrik formlu olup, çok iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 25 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
ARAP İŞİ MİNE İŞÇİLİKLİ GÜMÜŞ NİŞAN
19. yy ortası. Arap işi. Şemse formlu. Gövde kısmı yuvarlak çelenk içerisine alınmış, yeşil mine üzerine yazılı olup, çelenk çevresi kırmızı ve yeşil mine işçilikli süslemli. Üst kısmı madalyon figürü ile stilize edilen eserin tepe kısmı orijinal kurdelalı olup, iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 7 x 5 cm.
Share
Ask a question
Ask a question