Lot: 1

Current Price: 70,000 TL Starting Bid: 70,000 TL Estimated: TL Losing Winning

HAMİD AYTAÇ (1891-1982)

Hat levha. Hamid Aytaç imzalı. ''Besmele-i Şerif''. Hicri 1389 tarihli. Ölçü: 31.5 x 12.5 yazı yaldız, 42 x 23 ebrulu.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • HAMİD AYTAÇ (1891-1982) -Hat levha. Hamid Aytaç imzalı. ''Besmele-i Şerif''. Hicri 1389 tarihli. 

Ölçü: 31.5 x 12.5 yazı yaldız, 42 x 23 ebrulu.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    HAMİD AYTAÇ (1891-1982) -Hat levha. Hamid Aytaç imzalı. ''Besmele-i Şerif''. Hicri 1389 tarihli. Ölçü: 31.5 x 12.5 yazı yaldız, 42 x 23 ebrulu.

    TLSold
  • HAMİD AYTAÇ (1891-1982) İMZALI ÇİFT BARDAK-Şeffaf camdan imal. Çift. Hamid el-Âmidî (Hamid Aytaç) imzalı. Bardak alt ve üst çevresi altın yaldız çevrili. Bardak ön yüzü Tuğra formunda ''Besmele-i Şerif'' tezyinli. Tezyin alt kısmında Neml suresi 30. âyet (“Bana karşı kibirlenmeyin, itaat ve teslimiyet göstererek yanıma gelin! ”) yazılı olup, bardak arka kısmı Camii motiflidir.  

Ölçü: 10 x 6 cm.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    HAMİD AYTAÇ (1891-1982) İMZALI ÇİFT BARDAK-Şeffaf camdan imal. Çift. Hamid el-Âmidî (Hamid Aytaç) imzalı. Bardak alt ve üst çevresi altın yaldız çevrili. Bardak ön yüzü Tuğra formunda ''Besmele-i Şerif'' tezyinli. Tezyin alt kısmında Neml suresi 30. âyet (“Bana karşı kibirlenmeyin, itaat ve teslimiyet göstererek yanıma gelin! ”) yazılı olup, bardak arka kısmı Camii motiflidir. Ölçü: 10 x 6 cm.

    TLSold
  • OSMANLI PAZARINA ÖZEL BOHEM BONBONİER -Fransız. Osmanlı pazarına özel yapım. Şeffaf renk bohem camdan imal. Şişkin, yuvarlak formlu. Kapaklı. Kapak ve gövde yüzeyi yoğun bitkisel motifli. Üzüm salkımları, maydanoz, çiçek, dal ve asma yaprakları tezyinli. Tezyin etrafı üzüm formlu yarı değerli taşlarla süslü. Kapak ve gövde çevresi altın yaldız çevrili. Kapağı aplike bronz tutamaklı. 

Ölçü: 21 x 17 cm.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    OSMANLI PAZARINA ÖZEL BOHEM BONBONİER -Fransız. Osmanlı pazarına özel yapım. Şeffaf renk bohem camdan imal. Şişkin, yuvarlak formlu. Kapaklı. Kapak ve gövde yüzeyi yoğun bitkisel motifli. Üzüm salkımları, maydanoz, çiçek, dal ve asma yaprakları tezyinli. Tezyin etrafı üzüm formlu yarı değerli taşlarla süslü. Kapak ve gövde çevresi altın yaldız çevrili. Kapağı aplike bronz tutamaklı. Ölçü: 21 x 17 cm.

    TLSold
  • OSMANLI PAZARINA ÖZEL BOHEM KARAF-Fransız. Osmanlı pazarına özel yapım. Bordo renk bohem camdan imal. Yuvarlak gövdeli ve silindirik boyunlu. Derin kesim geometrik motifli. Gövde ve kapak yüzeyleri altın yaldız ve çok renkli çiçek süslemeleri ile dekorlu. 

Yükseklik: 38 cm.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    OSMANLI PAZARINA ÖZEL BOHEM KARAF-Fransız. Osmanlı pazarına özel yapım. Bordo renk bohem camdan imal. Yuvarlak gövdeli ve silindirik boyunlu. Derin kesim geometrik motifli. Gövde ve kapak yüzeyleri altın yaldız ve çok renkli çiçek süslemeleri ile dekorlu. Yükseklik: 38 cm.

    TLSold
  • OSMANLI ZENNE NARGİLE-Osmanlı Dönemi. Uranyum rengi bohemden imal. Ağıza doğru daralan silindirik formlu gövdeli. Yuvarlak, düz dipli tabaklı. Ateşlik kısmı pirinçten imal, süleymaniye dilimli. Ağızlık kısmı Osmanlı damla kehribardan imal olup, iyi kondüsyonludur. 

Nargile Ölçü: 27 cm Tabak Ölçü: 16 cm

    Lot No: 5

    Lot: 5

    OSMANLI ZENNE NARGİLE-Osmanlı Dönemi. Uranyum rengi bohemden imal. Ağıza doğru daralan silindirik formlu gövdeli. Yuvarlak, düz dipli tabaklı. Ateşlik kısmı pirinçten imal, süleymaniye dilimli. Ağızlık kısmı Osmanlı damla kehribardan imal olup, iyi kondüsyonludur. Nargile Ölçü: 27 cm Tabak Ölçü: 16 cm

    TLSold
  • JP DAMGALI SULTAN SULTANE FORMLU FANUS İÇERİSİNDE ÇİFT PORSELEN FİGÜR-19.yy. Fransız. Osmanlı Pazarı için özel yapım. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, altın yaldız süslemeli, el boyama. Sultan ve Sultane olmak üzere iki adetten oluşan, büyük ebatlı ve iyi kondüsyonlu porselenden mamül figürler fanus içerisine alınmış olup JP damgası barındırmaktadır. İyi kondüsyonlu ve iri boyutlu olan eserler nadir rastlanıcak eserler arasında yer almaktadır.  

Ölçü: 50 cm.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    JP DAMGALI SULTAN SULTANE FORMLU FANUS İÇERİSİNDE ÇİFT PORSELEN FİGÜR-19.yy. Fransız. Osmanlı Pazarı için özel yapım. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, altın yaldız süslemeli, el boyama. Sultan ve Sultane olmak üzere iki adetten oluşan, büyük ebatlı ve iyi kondüsyonlu porselenden mamül figürler fanus içerisine alınmış olup JP damgası barındırmaktadır. İyi kondüsyonlu ve iri boyutlu olan eserler nadir rastlanıcak eserler arasında yer almaktadır. Ölçü: 50 cm.

    TLSold
  • SALİHA SULTAN İNİSİYALLİ OSMANLI YEMEK TAKIMI-Osmanlı Dönemi. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, el boyama. Değişik form ve ebatlarda. Bordür kısımları düz ve dalgalı. Altın dore ile zenginleştirilmiş. Saliha Sultan inisiyalli. İmzalı. 24 adet Yemek Tabağı, 1 adet Oval Servis Tabağı, 2 adet Yuvarlak Servis Tabağı, 6 adet Çorba Tabağı ve 10 adet Küçük Servis Tabağı olmak üzere 43 parça. Yüksek kondüsyonlu. Büyük ebatlı.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    SALİHA SULTAN İNİSİYALLİ OSMANLI YEMEK TAKIMI-Osmanlı Dönemi. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, el boyama. Değişik form ve ebatlarda. Bordür kısımları düz ve dalgalı. Altın dore ile zenginleştirilmiş. Saliha Sultan inisiyalli. İmzalı. 24 adet Yemek Tabağı, 1 adet Oval Servis Tabağı, 2 adet Yuvarlak Servis Tabağı, 6 adet Çorba Tabağı ve 10 adet Küçük Servis Tabağı olmak üzere 43 parça. Yüksek kondüsyonlu. Büyük ebatlı.

    TLSold
  • OSMANLI PORSELEN AŞURELİK-19. yy. Osmanlı pazarı için özel yapım. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şaffaf sırlı. Şişkin silindirik formlu, dalında lale tutamaklı, bronz aplikeli. Sarmal aplike tutamaklı. Ağız kenarları, kaide çevresi ve sarmal tutamağının tamamı altın yaldız kontürlü. Mavi renk zemin üzeri çok renkli çiçek tasvirli. Tüm yüzey el boyama ve yoğun altın dore süslemeli ve halka formlu tabanla yükseltilmiş eser büyük ebatlı ve yüksek sanat değeri sahibir.  

Ölçü: 40 cm

    Lot No: 8

    Lot: 8

    OSMANLI PORSELEN AŞURELİK-19. yy. Osmanlı pazarı için özel yapım. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şaffaf sırlı. Şişkin silindirik formlu, dalında lale tutamaklı, bronz aplikeli. Sarmal aplike tutamaklı. Ağız kenarları, kaide çevresi ve sarmal tutamağının tamamı altın yaldız kontürlü. Mavi renk zemin üzeri çok renkli çiçek tasvirli. Tüm yüzey el boyama ve yoğun altın dore süslemeli ve halka formlu tabanla yükseltilmiş eser büyük ebatlı ve yüksek sanat değeri sahibir. Ölçü: 40 cm

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN İNİSİYALLİ BİLLUR KARAF-19. yy. Osmanlı Dönemi. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) inisiyalli. Dar boyunlu, silindirik formlu. Orijinal kapaklı. Form yüzeyi ve kapak tutamağı kendinden desenli, yoğun süslemeli. Altın yaldız bezemeli. Bilezikli. Çok iyi kondüsyonlu eser yüksek sanat değerine sahiptir. 

Ölçü: 20 cm.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN İNİSİYALLİ BİLLUR KARAF-19. yy. Osmanlı Dönemi. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) inisiyalli. Dar boyunlu, silindirik formlu. Orijinal kapaklı. Form yüzeyi ve kapak tutamağı kendinden desenli, yoğun süslemeli. Altın yaldız bezemeli. Bilezikli. Çok iyi kondüsyonlu eser yüksek sanat değerine sahiptir. Ölçü: 20 cm.

    TLSold
  • İRAN İŞİ GÜMÜŞ KAKMA OBJE-19. yy. İran işi. Demirden imal. Horoz formlu. Yoğun gümüş kakma işçiliği ile süslenen eserin gövde, kafa ve kuyruk yüzeyi bitkisel ve etnik motif süslemeli olup, büyük ebatlı ve yüksek kondüsyonludur.  

Ölçü: 66 cm.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    İRAN İŞİ GÜMÜŞ KAKMA OBJE-19. yy. İran işi. Demirden imal. Horoz formlu. Yoğun gümüş kakma işçiliği ile süslenen eserin gövde, kafa ve kuyruk yüzeyi bitkisel ve etnik motif süslemeli olup, büyük ebatlı ve yüksek kondüsyonludur. Ölçü: 66 cm.

    TLSold
  • İRAN İŞİ GÜMÜŞ KAKMA VAZO-19. yy. İran işi. Demirden imal. Yüvarlak formlu kaide ile yükseltilmiş. Şişkin gövdeli, silindirik formlu. Bilezikli. Dışa dönük ağızlı. Büyük ebatlı eserin gövde yüzeyi yoğun gümüş kakma işçiliği ile tezyin edilmiş olup, iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 49 cm.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    İRAN İŞİ GÜMÜŞ KAKMA VAZO-19. yy. İran işi. Demirden imal. Yüvarlak formlu kaide ile yükseltilmiş. Şişkin gövdeli, silindirik formlu. Bilezikli. Dışa dönük ağızlı. Büyük ebatlı eserin gövde yüzeyi yoğun gümüş kakma işçiliği ile tezyin edilmiş olup, iyi kondüsyonludur. Ölçü: 49 cm.

    TLSold
  • RUS DAMGALI GÜMÜŞ TÜTÜN TABAKASI-Gümüşten mamül. Dikdörtgen formlu. Form üst yüzeyi kalem işçilikli. Bitkisel motif süslemeli ve ev tezyinli. Tezyin üzeri altından mamül kabartmalı motiflerle dekore. Eser iç yüzeyi altın vermeyli. Süsleme ve açma aparatı yarı değerli taşlarla zenginleştirilen eser Rus84 damgsı barındırmaktadır ve yüksek kondüsyonludur. 

Ölçü: 196.5 gr, 12 x 8 cm

    Lot No: 12

    Lot: 12

    RUS DAMGALI GÜMÜŞ TÜTÜN TABAKASI-Gümüşten mamül. Dikdörtgen formlu. Form üst yüzeyi kalem işçilikli. Bitkisel motif süslemeli ve ev tezyinli. Tezyin üzeri altından mamül kabartmalı motiflerle dekore. Eser iç yüzeyi altın vermeyli. Süsleme ve açma aparatı yarı değerli taşlarla zenginleştirilen eser Rus84 damgsı barındırmaktadır ve yüksek kondüsyonludur. Ölçü: 196.5 gr, 12 x 8 cm

    TLSold
  • TRABZON İŞİ AY YILDIZ GÜMÜŞ HAMAM TASI-19.yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Trabzon İşi. Yuvarlak formda iç bükey olarak tasarlanmış eser yoğun kabartma işçiliğiyle geometrik desenli ve bitkisel dekorludur. Orta kısmı kubbe dekorlu olan eserin iç yüzünde ''Ay yıldız'' tasviri yer almakta olup, çil kondüsyonda ve nadir rastlanılacak eserler arasındadır.  

Ölçü: 378 gr, 23.5 cm.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    TRABZON İŞİ AY YILDIZ GÜMÜŞ HAMAM TASI-19.yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Trabzon İşi. Yuvarlak formda iç bükey olarak tasarlanmış eser yoğun kabartma işçiliğiyle geometrik desenli ve bitkisel dekorludur. Orta kısmı kubbe dekorlu olan eserin iç yüzünde ''Ay yıldız'' tasviri yer almakta olup, çil kondüsyonda ve nadir rastlanılacak eserler arasındadır. Ölçü: 378 gr, 23.5 cm.

    TLSold
  •  SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI OSMANLI GÜMÜŞ HAMAM TASI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu. Derin düz dipli. Gövde iç yüzeyi yalın işçilikli. Bordür ve dış çevresi suyolu ve bitkisel motif tezyinli. Ön kısmında ''Sadık dost'' yazısı ve Hicri 1315 tarihi barındıran eser büyük ebatlı ve iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 430 gr, 19 x 6 cm.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabında yer almaktadır.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI OSMANLI GÜMÜŞ HAMAM TASI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu. Derin düz dipli. Gövde iç yüzeyi yalın işçilikli. Bordür ve dış çevresi suyolu ve bitkisel motif tezyinli. Ön kısmında ''Sadık dost'' yazısı ve Hicri 1315 tarihi barındıran eser büyük ebatlı ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 430 gr, 19 x 6 cm. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabında yer almaktadır.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ TEPSİ-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Oval formlu ve aplike rokoko tutamaklı. Stilize bitkisel motiflerden oluşan kalem işi madalyonlu, çiçek dal ve hazeran motiflerinin betimlendiği eser silme aznavur işçilikli olup; büyük ebatlıdır.  

Ölçü: 1652 gr, 56 x 36 cm.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabında yer almaktadır.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ TEPSİ-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Oval formlu ve aplike rokoko tutamaklı. Stilize bitkisel motiflerden oluşan kalem işi madalyonlu, çiçek dal ve hazeran motiflerinin betimlendiği eser silme aznavur işçilikli olup; büyük ebatlıdır. Ölçü: 1652 gr, 56 x 36 cm. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabında yer almaktadır.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ AYNA-19.yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Elips formlu. Kabartma işçiliği ile stilize edilen ayna, dalgalı formda dekore edilmiş olup üst yüzeyi yoğun bitkisel motifler, Kartal figürleri ve enstrümantal alet betimlemeleri ile zenginleştirilmiştir. Arka kısmı kadife kaplama olan ayna gümüşten mamül asma aparatına sahip olup, iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 28 cm. 

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabında yer almaktadır.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ AYNA-19.yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Elips formlu. Kabartma işçiliği ile stilize edilen ayna, dalgalı formda dekore edilmiş olup üst yüzeyi yoğun bitkisel motifler, Kartal figürleri ve enstrümantal alet betimlemeleri ile zenginleştirilmiştir. Arka kısmı kadife kaplama olan ayna gümüşten mamül asma aparatına sahip olup, iyi kondüsyonludur. Ölçü: 28 cm. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabında yer almaktadır.

    TLSold
  • ÖZEL OSMANLI TUĞRALI MUHAFAZASIN SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI USTURA FIRÇA SETİ-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Ustura ve Diş fırçası olmak üzere iki parçadan oluşan takım. Tüm yüzeyleri kalem işçilikle stilize, dal yaprak ve çiçek motifleri ile süslenen eserler özel Osmanlı tuğralı kutusunun içerisinde yer almakta olup, rastlantı, sanat değeri ve kondüsyon açısından entaktır. 

Ölçü: 16 cm. 

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabında yer almaktadır.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    ÖZEL OSMANLI TUĞRALI MUHAFAZASIN SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI USTURA FIRÇA SETİ-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Ustura ve Diş fırçası olmak üzere iki parçadan oluşan takım. Tüm yüzeyleri kalem işçilikle stilize, dal yaprak ve çiçek motifleri ile süslenen eserler özel Osmanlı tuğralı kutusunun içerisinde yer almakta olup, rastlantı, sanat değeri ve kondüsyon açısından entaktır. Ölçü: 16 cm. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabında yer almaktadır.

    TLSold
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Yeşil kadife üzeri altın dore Osmanlı Devlet Armalı özel kutusunun içerisinde. Yuvarlak formlu tabandan yükselen, ağız kısmına doğru genişleyen bardakların gövde yüzeyinde kalem işçiliği ile dekore edilmiş bitkisel motif süslemeleri, Osmanlı Devlet Arması ve Osmanlı Tuğra betimlemeleri mevcut olup, süslemesini bordür kısmında da sarmaşık yapraklarla devam ettirmektedir.  

Ölçü: 117.8 gr, 8 x 7 cm.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabında yer almaktadır.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Yeşil kadife üzeri altın dore Osmanlı Devlet Armalı özel kutusunun içerisinde. Yuvarlak formlu tabandan yükselen, ağız kısmına doğru genişleyen bardakların gövde yüzeyinde kalem işçiliği ile dekore edilmiş bitkisel motif süslemeleri, Osmanlı Devlet Arması ve Osmanlı Tuğra betimlemeleri mevcut olup, süslemesini bordür kısmında da sarmaşık yapraklarla devam ettirmektedir. Ölçü: 117.8 gr, 8 x 7 cm. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabında yer almaktadır.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI 6 ADET GÜMÜŞ KADEH TAKIMI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. 6 adet. Yuvarlak kaideli, sütun gövdeli, geniş konik hazneli. Eserlerin kaide yüzeyi ve hazne gövdesi silme ipek aznavur işçiliği ile stilize edilmiş olup, yoğun altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Form, işçilik ve kondüsyon bakımından çok iyi durumda olan eserler nadir rastlanılacak statüdedir. 

Ölçü: 750 gr, 14.5 x 7.5 cm.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabında yer almaktadır.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI 6 ADET GÜMÜŞ KADEH TAKIMI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. 6 adet. Yuvarlak kaideli, sütun gövdeli, geniş konik hazneli. Eserlerin kaide yüzeyi ve hazne gövdesi silme ipek aznavur işçiliği ile stilize edilmiş olup, yoğun altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Form, işçilik ve kondüsyon bakımından çok iyi durumda olan eserler nadir rastlanılacak statüdedir. Ölçü: 750 gr, 14.5 x 7.5 cm. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabında yer almaktadır.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI  GÜMÜŞ ISTAKA VE BARDAK TAKIMI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. 6 adet ıstaka ve 6 adet bardak olmak üzere 12 adet tam takım. Üç zarif ayakla yükseltilen ve silindirik forma sahip olan eserlerin tüm yüzeyi yoğun kalemişi stili ile bitkisel motifler ve etnik desenlerle süslendirilmiş olup, çelenk tasviri ile dekore edilmiştir. Düz formda tasarlanan bordürlerin alt kısımları  ajur işçiliği ile zenginleştirilmiş olan eserlerin zarif tutamağı ve içlerinde camdan mamül bardakları mevcuttur. 

Ölçü: 197.5 gr, 12 x 8 cm. 
(Eserlerin birinin tutamak kısmında ufak bir kusur mevcuttur)

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabında yer almaktadır.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ISTAKA VE BARDAK TAKIMI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. 6 adet ıstaka ve 6 adet bardak olmak üzere 12 adet tam takım. Üç zarif ayakla yükseltilen ve silindirik forma sahip olan eserlerin tüm yüzeyi yoğun kalemişi stili ile bitkisel motifler ve etnik desenlerle süslendirilmiş olup, çelenk tasviri ile dekore edilmiştir. Düz formda tasarlanan bordürlerin alt kısımları ajur işçiliği ile zenginleştirilmiş olan eserlerin zarif tutamağı ve içlerinde camdan mamül bardakları mevcuttur. Ölçü: 197.5 gr, 12 x 8 cm. (Eserlerin birinin tutamak kısmında ufak bir kusur mevcuttur) Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabında yer almaktadır.

    TLSold
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ SEYAHAT TAKIMI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. 3 parçadan oluşan tam takım. Tamamı yoğun altın vermeyli. Çatal, kaşık, bıçak tutamak kısımları kalemişi tekniği ile stile. Bitkisel motifler arasına Osmanlı Tuğra tezyinli.Sah ve çeşnili.  

Ölçü: Takribi 140 gr.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabında yer almaktadır.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ SEYAHAT TAKIMI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. 3 parçadan oluşan tam takım. Tamamı yoğun altın vermeyli. Çatal, kaşık, bıçak tutamak kısımları kalemişi tekniği ile stile. Bitkisel motifler arasına Osmanlı Tuğra tezyinli.Sah ve çeşnili. Ölçü: Takribi 140 gr. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabında yer almaktadır.

    TLSold
  • SULTAN II. MAHMUD TUĞRALI OSMANLI GÜMÜŞ DİVİT-19. yy. Sultan II. Mahmud Dönemi (1808-1839). Gümüşten mamül. Sultan II. Mahmud (1808-1839) tuğralı. Dikdörtgen formlu. Hokka, makta ve kalemlikten müteşekkil. Yalın yüzeyli gövde ve hokkanın bordürleri ile alt kısmı kalem işçiliğiyle yapılmış zengin bitkisel motiflerle süslü olup, üzerleri altın vermeylidir. Hokka kapağının üzerinde menteşe çubukları ile sabitlenmiş açma aparatı bulunan eser orijinal zinciriyle beraber olup, yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahiptir. 

Ölçü: 479 gr, 25 cm.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabında yer almaktadır.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    SULTAN II. MAHMUD TUĞRALI OSMANLI GÜMÜŞ DİVİT-19. yy. Sultan II. Mahmud Dönemi (1808-1839). Gümüşten mamül. Sultan II. Mahmud (1808-1839) tuğralı. Dikdörtgen formlu. Hokka, makta ve kalemlikten müteşekkil. Yalın yüzeyli gövde ve hokkanın bordürleri ile alt kısmı kalem işçiliğiyle yapılmış zengin bitkisel motiflerle süslü olup, üzerleri altın vermeylidir. Hokka kapağının üzerinde menteşe çubukları ile sabitlenmiş açma aparatı bulunan eser orijinal zinciriyle beraber olup, yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahiptir. Ölçü: 479 gr, 25 cm. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabında yer almaktadır.

    TLSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI OSMANLI GÜMÜŞ  FENER-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Altı ayak üzerinde yer alan altıgen gövdeli eserin tepeliği kubbe formunda. Kalemişi, kazıma, ajur ve kabartma işçiliğinin bir arada sergilendiği eserin üst kısmında yer alan plakalar kıvrık yaprak ve 19. yüzyıl Osmanlı mimarisinde kullanılan motiflerle bezeli. Zemininin üzerinde dikdörtgen bir tabla ve iki mumluk barındıran eserin elips formunda tasarlanan kulbunun alt kısmı yaprak motifleriyle süslendirilmiş olup, kolonları hilal motifleri ile sonlandırılmıştır. Gövdenin ajurlu zemini kök motifleriyle dekore edilen eser sanat değeri, kondüsyonu ve ebatları dolayısıyla nadir rastlanılacak eserler arasında yer almaktadır.

 Ölçü: 68 x 33 cm. Ağırlık: 8950 gr.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabında yer almaktadır.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI OSMANLI GÜMÜŞ FENER-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Altı ayak üzerinde yer alan altıgen gövdeli eserin tepeliği kubbe formunda. Kalemişi, kazıma, ajur ve kabartma işçiliğinin bir arada sergilendiği eserin üst kısmında yer alan plakalar kıvrık yaprak ve 19. yüzyıl Osmanlı mimarisinde kullanılan motiflerle bezeli. Zemininin üzerinde dikdörtgen bir tabla ve iki mumluk barındıran eserin elips formunda tasarlanan kulbunun alt kısmı yaprak motifleriyle süslendirilmiş olup, kolonları hilal motifleri ile sonlandırılmıştır. Gövdenin ajurlu zemini kök motifleriyle dekore edilen eser sanat değeri, kondüsyonu ve ebatları dolayısıyla nadir rastlanılacak eserler arasında yer almaktadır. Ölçü: 68 x 33 cm. Ağırlık: 8950 gr. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabında yer almaktadır.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLILIK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Yuvarlak ajurlu kaide üzerinde boru çiçeği formunda. Hunik gövdeli. Ağız kısmı dışa dönük, dalgalı formlu. Gövde yüzeyleri aplike dallar, çiçekler ve yapraklarla dekorlu. Baklava dilimli kapağı aplike çiçekler üzerinde kuş tutamaklı. Sanat değeri yüksek fevkalade kondüsyondadır. 

Ölçü: 470 gr, 20 x 12 cm.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabında yer almaktadır.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLILIK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Yuvarlak ajurlu kaide üzerinde boru çiçeği formunda. Hunik gövdeli. Ağız kısmı dışa dönük, dalgalı formlu. Gövde yüzeyleri aplike dallar, çiçekler ve yapraklarla dekorlu. Baklava dilimli kapağı aplike çiçekler üzerinde kuş tutamaklı. Sanat değeri yüksek fevkalade kondüsyondadır. Ölçü: 470 gr, 20 x 12 cm. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabında yer almaktadır.

    TLSold
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ SEYAHAT BARDAĞI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Dört parçadan oluşan ve her parçasının tüm yüzeyi yoğun dalgalı aznavur işçilikle stilize edilen bardağın her parçasının iç yüzeyi altın vermeyli olup, ön yüzü inisiyallidir. Nadir rastlanılan eser form ve kondüsyon bakımından çok kıymetlidir. 

Ölçü: 99 gr, 9 x 7.5 cm.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabında yer almaktadır.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ SEYAHAT BARDAĞI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Dört parçadan oluşan ve her parçasının tüm yüzeyi yoğun dalgalı aznavur işçilikle stilize edilen bardağın her parçasının iç yüzeyi altın vermeyli olup, ön yüzü inisiyallidir. Nadir rastlanılan eser form ve kondüsyon bakımından çok kıymetlidir. Ölçü: 99 gr, 9 x 7.5 cm. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabında yer almaktadır.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ISTAKA TAKIMI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. 6 adet ıstaka ve 6 adet bardak olmak üzere 12 parça tam takım. Özel kutusunun içerisinde. Yuvarlak formlu kaide ile yükseltilen ve silindirik forma sahip olan eserlerin tüm yüzeyi yoğun kalemişi stili ile bitkisel motifler ve etnik desenlerle süslendirilmiştir. Dalgalı formda tasarlanan bordürler ajur işçiliği ile zenginleştirilmiş olan eserlerin zarif tutamağı ve içlerinde camdan mamül gravürlü bardakları mevcuttur.  

Ölçü: 803 gr, 10 x 10 cm.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabında yer almaktadır.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ISTAKA TAKIMI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. 6 adet ıstaka ve 6 adet bardak olmak üzere 12 parça tam takım. Özel kutusunun içerisinde. Yuvarlak formlu kaide ile yükseltilen ve silindirik forma sahip olan eserlerin tüm yüzeyi yoğun kalemişi stili ile bitkisel motifler ve etnik desenlerle süslendirilmiştir. Dalgalı formda tasarlanan bordürler ajur işçiliği ile zenginleştirilmiş olan eserlerin zarif tutamağı ve içlerinde camdan mamül gravürlü bardakları mevcuttur. Ölçü: 803 gr, 10 x 10 cm. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabında yer almaktadır.

    TLSold
  • SAVAT İŞÇİLİKLİ OSMANLI GÜMÜŞ KAMÇI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Silindirik formlu. Gövde yüzeyi silme savat işçiliği ile tezyin edilen eser çiçek, yaprak motifleri ve dallarla süslendirilmiş olup, tutamak ucu rokoko tarzı kıvrımlı dal ve yaprak desenleri ile dekore edilmiştir. Orijinal zarif zinciri bulunan eser iyi kondüsyonludur ve yüksek sanat değerine sahiptir. 

Ölçü: 45 cm.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    SAVAT İŞÇİLİKLİ OSMANLI GÜMÜŞ KAMÇI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Silindirik formlu. Gövde yüzeyi silme savat işçiliği ile tezyin edilen eser çiçek, yaprak motifleri ve dallarla süslendirilmiş olup, tutamak ucu rokoko tarzı kıvrımlı dal ve yaprak desenleri ile dekore edilmiştir. Orijinal zarif zinciri bulunan eser iyi kondüsyonludur ve yüksek sanat değerine sahiptir. Ölçü: 45 cm.

    TLSold
  • VAN İŞİ SAVATLI OSMANLI GÜMÜŞ KAMA -19. yy. Osmanlı Dönemi. Van işi. Kabza ve kın gümüşten mamül olan eserin tüm yüzeyleri yoğun savat işçiliği ile zenginleştirilmiş olup, zarif motifli çiçek, yaprak, dal figürleri ve etnik desenlerle süslendirilmiştir. Kın ön yüzüne Osmanlı Devlet Arması tezyin edilen eserin arka yüzü Van Kalesi ve Eski Türkçe Van yazısı ile dekore edilmiştir. Kın ucu yaprak motifi ile figüre edilen eserin kabza ucu Sultan II. Abdülhamid Han tuğra motifi ile stilize edilmiştir. Fevkalade işçilik ve tasarıma sahip eserin sanat ve kondüsyon değeri yüksektir. 

Ölçü: 40 cm.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    VAN İŞİ SAVATLI OSMANLI GÜMÜŞ KAMA -19. yy. Osmanlı Dönemi. Van işi. Kabza ve kın gümüşten mamül olan eserin tüm yüzeyleri yoğun savat işçiliği ile zenginleştirilmiş olup, zarif motifli çiçek, yaprak, dal figürleri ve etnik desenlerle süslendirilmiştir. Kın ön yüzüne Osmanlı Devlet Arması tezyin edilen eserin arka yüzü Van Kalesi ve Eski Türkçe Van yazısı ile dekore edilmiştir. Kın ucu yaprak motifi ile figüre edilen eserin kabza ucu Sultan II. Abdülhamid Han tuğra motifi ile stilize edilmiştir. Fevkalade işçilik ve tasarıma sahip eserin sanat ve kondüsyon değeri yüksektir. Ölçü: 40 cm.

    TLSold
  • OSMANLI ALTIN KAKMA HAT MAKASI ''YA FETTAH''-19. yy. Osmanlı Dönemi. Çelik gövdeli. Dış yüzeyi altın kakma tekniğiyle yapılmış selvi ve zengin bitkisel motiflerle desenlidir. Uçtan uca  simetrik sarmal süslemelerle tezyin edilen eserin tutamak kısmı yuvarlak formlu olup, sap kısmı harf oyma tekniğiyle eski Türkçe "Ya Fettah" ibarelidir. Yüksek kondüsyona sahip olan eser işçilik kalitesi itibariyle türünün dikkat çekici örneklerindendir. 

Ölçü: 27 cm.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    OSMANLI ALTIN KAKMA HAT MAKASI ''YA FETTAH''-19. yy. Osmanlı Dönemi. Çelik gövdeli. Dış yüzeyi altın kakma tekniğiyle yapılmış selvi ve zengin bitkisel motiflerle desenlidir. Uçtan uca simetrik sarmal süslemelerle tezyin edilen eserin tutamak kısmı yuvarlak formlu olup, sap kısmı harf oyma tekniğiyle eski Türkçe "Ya Fettah" ibarelidir. Yüksek kondüsyona sahip olan eser işçilik kalitesi itibariyle türünün dikkat çekici örneklerindendir. Ölçü: 27 cm.

    TLSold
  • OSMANLI ALTIN KAKMA HAT MAKASI -19. yy. Osmanlı Dönemi. Çelik gövdeli. Dış ve iç yüzeyinin tamamı altın kakma tekniğiyle yapılmış selvi ve zengin bitkisel motiflerle desenlidir. Uçtan uca  simetrik sarmal süslemelerle tezyin edilen eserin tutamak kısmı geometrik formlu olup, kondüsyon ve işçilik kalitesi itibariyle türünün dikkat çekici örneklerindendir. 

Ölçü: 24 cm.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    OSMANLI ALTIN KAKMA HAT MAKASI -19. yy. Osmanlı Dönemi. Çelik gövdeli. Dış ve iç yüzeyinin tamamı altın kakma tekniğiyle yapılmış selvi ve zengin bitkisel motiflerle desenlidir. Uçtan uca simetrik sarmal süslemelerle tezyin edilen eserin tutamak kısmı geometrik formlu olup, kondüsyon ve işçilik kalitesi itibariyle türünün dikkat çekici örneklerindendir. Ölçü: 24 cm.

    TLSold
  • OSMANLI TOMBAK BUHURDAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Osmanlı tombak işçiliği ile çalışılmış yuvarlak tabla içinde yükselen, silindir formlu buhurdan kubbemsi formlu kapaklıdır. Gövde ve tabla yüzeyi kazıma bitkisel motiflerle dekorludur. Kapak üzeri rokoko stil ajur çalışmalı ve tepe kısmı çiçek motifi ile figüre edilen eser sanat değeri ve kondüsyonu itibariyle oldukça kıymetlidir. 

Ölçü: 20 x 17 cm.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    OSMANLI TOMBAK BUHURDAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Osmanlı tombak işçiliği ile çalışılmış yuvarlak tabla içinde yükselen, silindir formlu buhurdan kubbemsi formlu kapaklıdır. Gövde ve tabla yüzeyi kazıma bitkisel motiflerle dekorludur. Kapak üzeri rokoko stil ajur çalışmalı ve tepe kısmı çiçek motifi ile figüre edilen eser sanat değeri ve kondüsyonu itibariyle oldukça kıymetlidir. Ölçü: 20 x 17 cm.

    TLSold
  • OSMANLI TOMBAK BUHURDAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Osmanlı tombak işçiliği ile çalışılmış yuvarlak tabla içinde üç zarif ayakla yükselen, huni formlu buhurdan kubbemsi formlu kapaklıdır. Gövde ve tabla yüzeyi kazıma bitkisel motifler ve lale figürleriyle dekorludur. Kapak üzeri rokoko stil ajur çalışmalı ve tepe kısmı çiçek motifi ile figüre edilen eser sanat değeri ve kondüsyonu itibariyle oldukça kıymetlidir. 

Ölçü: 20 x 17 cm.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    OSMANLI TOMBAK BUHURDAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Osmanlı tombak işçiliği ile çalışılmış yuvarlak tabla içinde üç zarif ayakla yükselen, huni formlu buhurdan kubbemsi formlu kapaklıdır. Gövde ve tabla yüzeyi kazıma bitkisel motifler ve lale figürleriyle dekorludur. Kapak üzeri rokoko stil ajur çalışmalı ve tepe kısmı çiçek motifi ile figüre edilen eser sanat değeri ve kondüsyonu itibariyle oldukça kıymetlidir. Ölçü: 20 x 17 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI OSMANLI 3. DERECE MECİDİ NİŞANI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı.3. derece. Mecidi. Kırım tarzı. Göbek kısmı Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Gümüşten mamül göbeğin çevresi altından mamüldür ve mine işçiliği ile tasarlanmış 'Gayret, Sadakat, Hamiyet' yazıları ve Hicri '1268' tarihi bulunmaktadır. Arka kısmında  'Tophane-i Amire' damgası barındıran eser kondüsyon ve Sultan II. Abdülhamid Han tuğrası barındırması dolayısıyla nadir rastlanılacak eserler arasında yer almaktadır.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI OSMANLI 3. DERECE MECİDİ NİŞANI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı.3. derece. Mecidi. Kırım tarzı. Göbek kısmı Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Gümüşten mamül göbeğin çevresi altından mamüldür ve mine işçiliği ile tasarlanmış 'Gayret, Sadakat, Hamiyet' yazıları ve Hicri '1268' tarihi bulunmaktadır. Arka kısmında 'Tophane-i Amire' damgası barındıran eser kondüsyon ve Sultan II. Abdülhamid Han tuğrası barındırması dolayısıyla nadir rastlanılacak eserler arasında yer almaktadır.

    TLSold
  • OSMANLI 1. DERECE MECİDİ NİŞAN VE ŞEMSESİ-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). 1. derece. Mecidi. Set. Kırım tarzı. Orjinal kırmızı ipek kurdelalı. Altından mamül göbek Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Altından mamül göbek çevresi mine işçiliği ile tasarlanmış 'Gayret, Sadakat, Hamiyet' yazıları ve Hicri '1268' tarihi bulunmaktadır. Arka kısmında  'Tophane-i Amire' damgası barındıran eser sanat değeri ve kondüsyonu bakımından çok kıymetlidir.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    OSMANLI 1. DERECE MECİDİ NİŞAN VE ŞEMSESİ-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). 1. derece. Mecidi. Set. Kırım tarzı. Orjinal kırmızı ipek kurdelalı. Altından mamül göbek Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Altından mamül göbek çevresi mine işçiliği ile tasarlanmış 'Gayret, Sadakat, Hamiyet' yazıları ve Hicri '1268' tarihi bulunmaktadır. Arka kısmında 'Tophane-i Amire' damgası barındıran eser sanat değeri ve kondüsyonu bakımından çok kıymetlidir.

    TLSold
  • OSMANLI ALTIN LİYAKAT MADALYASI -19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Altından mamül. Liyakat madalyası. Orijinal kırmızı ipek kurdelalı. Hicri 21 Zilkade 1300 ( Miladi 23 Eylül 1882) tarihinden itibaren, Osmanlı İmparatorluğu adına verilmeye başlanan sivil ve askerî madalyadır. Ön yüzünde saltanat arması ve Sultan II. Abdülhamid Han tuğrası, diğer yüzünde, “Devlet-i Aliyye-i Osmâniyye uğrunda fevkalâde sadakat ve şecaat ibraz edenlere mahsus madalyadır” ibaresi bulunmaktadır. Üzerindeki ibareden dolayı madalyaya “Sadakat ve Şecaat Madalyası” da denilen eser çil kondüsyonu ve altından mamül edilmesi sebebiyle çok kıymetli ve entaktır. 

Ölçü: 9 gr.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    OSMANLI ALTIN LİYAKAT MADALYASI -19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Altından mamül. Liyakat madalyası. Orijinal kırmızı ipek kurdelalı. Hicri 21 Zilkade 1300 ( Miladi 23 Eylül 1882) tarihinden itibaren, Osmanlı İmparatorluğu adına verilmeye başlanan sivil ve askerî madalyadır. Ön yüzünde saltanat arması ve Sultan II. Abdülhamid Han tuğrası, diğer yüzünde, “Devlet-i Aliyye-i Osmâniyye uğrunda fevkalâde sadakat ve şecaat ibraz edenlere mahsus madalyadır” ibaresi bulunmaktadır. Üzerindeki ibareden dolayı madalyaya “Sadakat ve Şecaat Madalyası” da denilen eser çil kondüsyonu ve altından mamül edilmesi sebebiyle çok kıymetli ve entaktır. Ölçü: 9 gr.

    TLSold
  • MİNE İŞÇİLİKLİ BRONZ OPERA DÜRBÜNÜ-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. Plaka çevresi, iskelet ve ayar kısmı bronz üzeri altın vermeyli. Gövde yüzeyi çok renkli mine işçiliği ile tasarlanan eser elboyama bitkisel motifler ve altın yaldızlarla süslendirilmiş olup, iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 10 x 6.5 cm.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    MİNE İŞÇİLİKLİ BRONZ OPERA DÜRBÜNÜ-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. Plaka çevresi, iskelet ve ayar kısmı bronz üzeri altın vermeyli. Gövde yüzeyi çok renkli mine işçiliği ile tasarlanan eser elboyama bitkisel motifler ve altın yaldızlarla süslendirilmiş olup, iyi kondüsyonludur. Ölçü: 10 x 6.5 cm.

    TLSold
  • MİNE İŞÇİLİKLİ BRONZ OPERA DÜRBÜNÜ-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. Bakma ve ayar kısmı kemikten mamül eserin plaka çevresi ve iskeleti bronz üzeri altın vermeylidir. Gövde yüzeyi komple çok renkli mine işçiliği ile tasarlanan eser elboyama çelenk içerisinde buket motifleri ile dekore edilmiş olup, altın yaldızlı süslemelerle zenginleştirilmiştir. Mine işçiliği çok iyi kondüsyonda olan eserin bakma kısmındaki kemik işçiliğinin bir tanesinde ufak bir rötuş mevcuttur. 

Ölçü: 10 x 8 cm.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    MİNE İŞÇİLİKLİ BRONZ OPERA DÜRBÜNÜ-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. Bakma ve ayar kısmı kemikten mamül eserin plaka çevresi ve iskeleti bronz üzeri altın vermeylidir. Gövde yüzeyi komple çok renkli mine işçiliği ile tasarlanan eser elboyama çelenk içerisinde buket motifleri ile dekore edilmiş olup, altın yaldızlı süslemelerle zenginleştirilmiştir. Mine işçiliği çok iyi kondüsyonda olan eserin bakma kısmındaki kemik işçiliğinin bir tanesinde ufak bir rötuş mevcuttur. Ölçü: 10 x 8 cm.

    TLSold
  • MİNE İŞÇİLİKLİ BRONZ ENFİYE KUTUSU-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. Bronzdan mamül eserin iç yüzeyinin tamamı altın vermeyli. Yuvarlak formlu, düz çevreli, derin dipli eserin dış yüzeyinin tamamı komple mine işçilikli. Çok renkli elboyama bitkisel motifler ve yıldız figürleri ile stilize edilen eser altın yaldızlı süslemelerle zenginleştirilmiş olup, çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 5.5 x 2.5 cm.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    MİNE İŞÇİLİKLİ BRONZ ENFİYE KUTUSU-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. Bronzdan mamül eserin iç yüzeyinin tamamı altın vermeyli. Yuvarlak formlu, düz çevreli, derin dipli eserin dış yüzeyinin tamamı komple mine işçilikli. Çok renkli elboyama bitkisel motifler ve yıldız figürleri ile stilize edilen eser altın yaldızlı süslemelerle zenginleştirilmiş olup, çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 5.5 x 2.5 cm.

    TLSold
  • MİNE İŞÇİLİKLİ BRONZ MÜCEVHER KUTUSU-19. yy. Fransız. Bronzdan imal. Dört adet kanatlı figürlü ayakla yükseltilen eser, elips formlu, düz çevreli ve derin dipli. Formun dört köşesi çok renkli mine işçilikli ve bitkisel motif tezyinli. Tezyinin köşeleri ve kapak çevresi kalemişi. Suyolu motifli çevrenin orta hattında yer alan açma aparatı zarif bitkisel motifli. İç yüzeyi orijinal ipek kumaş kaplama eser, eskiliği dolayısıyla kaplamasındaki hafif aşınma dışında çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 18 x 10 cm.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    MİNE İŞÇİLİKLİ BRONZ MÜCEVHER KUTUSU-19. yy. Fransız. Bronzdan imal. Dört adet kanatlı figürlü ayakla yükseltilen eser, elips formlu, düz çevreli ve derin dipli. Formun dört köşesi çok renkli mine işçilikli ve bitkisel motif tezyinli. Tezyinin köşeleri ve kapak çevresi kalemişi. Suyolu motifli çevrenin orta hattında yer alan açma aparatı zarif bitkisel motifli. İç yüzeyi orijinal ipek kumaş kaplama eser, eskiliği dolayısıyla kaplamasındaki hafif aşınma dışında çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 18 x 10 cm.

    TLSold
  • SÈVRES PORSELENLİ BRONZ MASA SAATİ-19. yy. Fransız. Bronzdan imal. Yaprak formlu dört zarif ayakla yükseltilen eserin kaide dört köşesi paneller içerisinde imparatorluk mavisi Sèvres Porselenden mamül elboyama 'Cupid' tezyinli ve bitkisel motif süslemeli. Yoğun barok stil dekorlu eserin tepe kısmı elinde gül tutan Cupid figürü ile dekore edilmiş olup, figür yanında yuvarlak formlu, beyaz renk kadranlı ve Romen rakamlı saati yer almaktadır. Kabartma işçiliği ile zenginleştirilen eser alt kısmı çelenk figürü ile stilize edilmiş olup, kondüsyonu, bronz kalitesi ve ebatı dolayısıyla çok kıymetlidir.  

Ölçü: 46 x 28 cm.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    SÈVRES PORSELENLİ BRONZ MASA SAATİ-19. yy. Fransız. Bronzdan imal. Yaprak formlu dört zarif ayakla yükseltilen eserin kaide dört köşesi paneller içerisinde imparatorluk mavisi Sèvres Porselenden mamül elboyama 'Cupid' tezyinli ve bitkisel motif süslemeli. Yoğun barok stil dekorlu eserin tepe kısmı elinde gül tutan Cupid figürü ile dekore edilmiş olup, figür yanında yuvarlak formlu, beyaz renk kadranlı ve Romen rakamlı saati yer almaktadır. Kabartma işçiliği ile zenginleştirilen eser alt kısmı çelenk figürü ile stilize edilmiş olup, kondüsyonu, bronz kalitesi ve ebatı dolayısıyla çok kıymetlidir. Ölçü: 46 x 28 cm.

    TLSold
  • OSMANLI MIZIKA-İ HUMAYUN BRONZ APLİKELİ KONSOL SAATİ-19. yy. Osmanlı. Konsol saati olarak tasarlanan eser, dört zarif ayakla yükseltilmekte, gövde kısmı dört sütunla stile, ahşap üzerine bronzdan mamül yoğun altın vermeyli aplikelerle dekore edilmiş olup tepe kısmı ve gövde altı ajur işçilikli sanatla dizayn edilmiştir. Dikdörtgen formlu taç kısmının hemen altında şemse formlu ve eski türkçe rakamlı saat ve saatin üst tarafında savaş ve müzik aletlerinden oluşan ve sancaklarla bezetilen aplike mevcuttur. Osmanlı Devlet Armalı sarkacı bulunan eser son derece çil durumda olup, nadir rastlanılacak eserler arasında yer almaktadır. 

Ölçü: 61 cm.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    OSMANLI MIZIKA-İ HUMAYUN BRONZ APLİKELİ KONSOL SAATİ-19. yy. Osmanlı. Konsol saati olarak tasarlanan eser, dört zarif ayakla yükseltilmekte, gövde kısmı dört sütunla stile, ahşap üzerine bronzdan mamül yoğun altın vermeyli aplikelerle dekore edilmiş olup tepe kısmı ve gövde altı ajur işçilikli sanatla dizayn edilmiştir. Dikdörtgen formlu taç kısmının hemen altında şemse formlu ve eski türkçe rakamlı saat ve saatin üst tarafında savaş ve müzik aletlerinden oluşan ve sancaklarla bezetilen aplike mevcuttur. Osmanlı Devlet Armalı sarkacı bulunan eser son derece çil durumda olup, nadir rastlanılacak eserler arasında yer almaktadır. Ölçü: 61 cm.

    TLSold
  • BREGUET İMZALI ALTIN MİNELİ CEP SAATİ-19. yy. Fransız. Breguet. Kadran ve iç kapağı “Breguet et Fils” imzalı. Çift altın zarflı ve kurmalı. Kapağı 24411, iç kapığı 24412 seri numaralı. Çok renkli ve farklı tarzlarda kusursuz mine işçilikli. Altın kapak çevresi çok renkli bitkisel motiflerle tezyinli. Eserin gövde orta hattı aznavur işçilikli bordo renkli mine üzerine Osmanlı Asalet Arması ile süslenmiş olup, beyaz mineden mamül kadranı Eski Türkçe rakamlıdır.

 Çap: 45 mm.  Ağırlık: 61 gr.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    BREGUET İMZALI ALTIN MİNELİ CEP SAATİ-19. yy. Fransız. Breguet. Kadran ve iç kapağı “Breguet et Fils” imzalı. Çift altın zarflı ve kurmalı. Kapağı 24411, iç kapığı 24412 seri numaralı. Çok renkli ve farklı tarzlarda kusursuz mine işçilikli. Altın kapak çevresi çok renkli bitkisel motiflerle tezyinli. Eserin gövde orta hattı aznavur işçilikli bordo renkli mine üzerine Osmanlı Asalet Arması ile süslenmiş olup, beyaz mineden mamül kadranı Eski Türkçe rakamlıdır. Çap: 45 mm. Ağırlık: 61 gr.

    TLSold
  • PIRLANTA ZÜMRÜT YÜZÜK-18 ayar beyaz altından mamül. 1.83 ct pırlanta taşlarla çevrili tabandan yükselen yüzüğün orta hattı kubbe formunda 24.64 ct Zümrüt ile zenginleştirilmiş olup; özel tasarımdır. Ölçü: 21.65 gr.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    PIRLANTA ZÜMRÜT YÜZÜK-18 ayar beyaz altından mamül. 1.83 ct pırlanta taşlarla çevrili tabandan yükselen yüzüğün orta hattı kubbe formunda 24.64 ct Zümrüt ile zenginleştirilmiş olup; özel tasarımdır. Ölçü: 21.65 gr.

    TLSold
  • ALTIN ELMAS YÜZÜK-8 ayar altından mamül. 3.20 ct elmas taşlarla çevrili tabandan yükselen yüzüğün orta hattı kubbe formunda 21.76 ct Zümrüt ile zenginleştirilmiş olup, formun çevresi 2.83 ct pırlanta taşlarla bezelidir.  

Ölçü: 24.97 gr.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    ALTIN ELMAS YÜZÜK-8 ayar altından mamül. 3.20 ct elmas taşlarla çevrili tabandan yükselen yüzüğün orta hattı kubbe formunda 21.76 ct Zümrüt ile zenginleştirilmiş olup, formun çevresi 2.83 ct pırlanta taşlarla bezelidir. Ölçü: 24.97 gr.

    TLSold
  • PIRLANTA ZÜMRÜT YÜZÜK-18 ayar beyaz altından mamül. 0.95 ct pırlanta taşlarla çevrili tabandan yükselen yüzüğün orta hattı 2.45 ct Zümrüt ile zenginleştirilmiş olup; özel tasarımdır. 

Ölçü: 8.64 gr.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    PIRLANTA ZÜMRÜT YÜZÜK-18 ayar beyaz altından mamül. 0.95 ct pırlanta taşlarla çevrili tabandan yükselen yüzüğün orta hattı 2.45 ct Zümrüt ile zenginleştirilmiş olup; özel tasarımdır. Ölçü: 8.64 gr.

    TLSold
  • REŞAT KOLYE-22 ayar 7.20 gr Reşat altınından tasarlanan kolyenin çevresi ve boyun kısmı 8.54 ct Elmas taşlarla bezeli olup, zincir kısmı sonsuzluk işaretleri ile süslenmiştir.

 Ölçü: 35.64 gr.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    REŞAT KOLYE-22 ayar 7.20 gr Reşat altınından tasarlanan kolyenin çevresi ve boyun kısmı 8.54 ct Elmas taşlarla bezeli olup, zincir kısmı sonsuzluk işaretleri ile süslenmiştir. Ölçü: 35.64 gr.

    TLSold
  • KUM İNCİ ALTIN ELMAS KOLYE-10 adet bir köşesinden ve 10 adet bir köşesinden toplamda iki köşesinden 20 adet eski kum inciden imal edilen şerit halinde birleştirilen kolyenin orta hattı 18 ayar altından mamül gül formunda tasarlanmış olup, tasarımın üzeri takribi 3 ct Elmas taşlarla bezenmiştir.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    KUM İNCİ ALTIN ELMAS KOLYE-10 adet bir köşesinden ve 10 adet bir köşesinden toplamda iki köşesinden 20 adet eski kum inciden imal edilen şerit halinde birleştirilen kolyenin orta hattı 18 ayar altından mamül gül formunda tasarlanmış olup, tasarımın üzeri takribi 3 ct Elmas taşlarla bezenmiştir.

    TLSold
  • OSMANLI ELMAS KALP KOLYE UCU-19. yy. Osmanlı Dönemi. 12 ayar altından mamül. Gövde kısmı kalp formunda. Formun ön yüzü takribi 8 ct eski kesim elmas taşlarla bezeli olup; arka yüzü yoğun kalem işçilikli ve bitkisel motiflidir. Uç kısmındaki kuş figürünün gövde ve kanatları elmas taşlarla süslenmiş olup; göz kısmı yakut taşı ile zenginleştirilmiştir. 

 Ölçü: 25 gr.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    OSMANLI ELMAS KALP KOLYE UCU-19. yy. Osmanlı Dönemi. 12 ayar altından mamül. Gövde kısmı kalp formunda. Formun ön yüzü takribi 8 ct eski kesim elmas taşlarla bezeli olup; arka yüzü yoğun kalem işçilikli ve bitkisel motiflidir. Uç kısmındaki kuş figürünün gövde ve kanatları elmas taşlarla süslenmiş olup; göz kısmı yakut taşı ile zenginleştirilmiştir. Ölçü: 25 gr.

    TLSold
  • OSMANLI AY YILDIZ SORGUÇ-19. yy. Osmanlı Dönemi. 12 ayar altından mamül. Takribi 5.5 ct elmas taşlarla bezeli. Yakut taşlarla zenginleştirilmiş. Taç formunda. Bitkisel motifli. Tepe kısmı ay yıldız figürlü. Son derece nadide ve kusursuz. Özel muhafazasının içerisinde.  

Ölçü: 66.6 gr.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    OSMANLI AY YILDIZ SORGUÇ-19. yy. Osmanlı Dönemi. 12 ayar altından mamül. Takribi 5.5 ct elmas taşlarla bezeli. Yakut taşlarla zenginleştirilmiş. Taç formunda. Bitkisel motifli. Tepe kısmı ay yıldız figürlü. Son derece nadide ve kusursuz. Özel muhafazasının içerisinde. Ölçü: 66.6 gr.

    TLSold
  • OSMANLI İNCİ ZÜMRÜT SALLANTILI ASKI TOPU-19. yy. Osmanlı Dönemi. Elips formlu eserin tüm yüzeyi zarif altın sırma işçiliği ile bezenmiş olup, tepe kısmında aynı işçilik ile süslenen püsküle sahiptir. Püskül uçları kozalak figürleri ile stilize edilen eser, alt kısmında dört adet eski kum inci sallantı barındırmakta olup, sallantı uçları zarif zümrüt taşları ile zenginleştirilmiştir. Tasarım, kondüsyon ve işçilik olarak nadir rastlanılacak eser; döneminin mimarisinin dekoratif un­surlarından biridir.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    OSMANLI İNCİ ZÜMRÜT SALLANTILI ASKI TOPU-19. yy. Osmanlı Dönemi. Elips formlu eserin tüm yüzeyi zarif altın sırma işçiliği ile bezenmiş olup, tepe kısmında aynı işçilik ile süslenen püsküle sahiptir. Püskül uçları kozalak figürleri ile stilize edilen eser, alt kısmında dört adet eski kum inci sallantı barındırmakta olup, sallantı uçları zarif zümrüt taşları ile zenginleştirilmiştir. Tasarım, kondüsyon ve işçilik olarak nadir rastlanılacak eser; döneminin mimarisinin dekoratif un­surlarından biridir.

    TLSold
  • OSMANLI SULTAN ABDÜLAZİZ HAN TUĞRALI ALTIN ELMAS KUTU-19. yy. Osmanlı Dönemi. Altından mamül. Dikdörtgen formlu eserin orta hattı elips formlu panel içerisinde aznavur mine işçilikli bordo zemin üzerine Sultan Abdülaziz Han tuğralı. Dört köşesi hilal motifi ile tezyin edilen eserin kapak bordürü, panel çevresi ve hilal tezyini 21 karat elmas taşlarla bezeli. Yan kenarları ve arka yüzü kazıma ve kalemişi tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda zenginleştirilmiş eser Damgalı ve numaralıdır. Özel muhafazasının içerisinde yer alan eser sanat değeri ve çil kondüsyonu itibariyle çok kıymetlidir. 

Ölçüler: 10.2 x 6.8 x 2.8 cm.  Ağırlık: 286 gr.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    OSMANLI SULTAN ABDÜLAZİZ HAN TUĞRALI ALTIN ELMAS KUTU-19. yy. Osmanlı Dönemi. Altından mamül. Dikdörtgen formlu eserin orta hattı elips formlu panel içerisinde aznavur mine işçilikli bordo zemin üzerine Sultan Abdülaziz Han tuğralı. Dört köşesi hilal motifi ile tezyin edilen eserin kapak bordürü, panel çevresi ve hilal tezyini 21 karat elmas taşlarla bezeli. Yan kenarları ve arka yüzü kazıma ve kalemişi tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda zenginleştirilmiş eser Damgalı ve numaralıdır. Özel muhafazasının içerisinde yer alan eser sanat değeri ve çil kondüsyonu itibariyle çok kıymetlidir. Ölçüler: 10.2 x 6.8 x 2.8 cm. Ağırlık: 286 gr.

    TLSold
  • OSMANLI DAMLA KEHRİBAR TESBİH-19. yy. Osmanlı Dönemi. 33'lük. Osmanlı damla kehribardan mamül. Bade habbeli eserin imame kısmı gümüşten mamül kazaziye formlu olup, üç sallantılıdır ve özel kutusunun içerisinde yer almaktadır.

 Ölçü: 66 gr.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    OSMANLI DAMLA KEHRİBAR TESBİH-19. yy. Osmanlı Dönemi. 33'lük. Osmanlı damla kehribardan mamül. Bade habbeli eserin imame kısmı gümüşten mamül kazaziye formlu olup, üç sallantılıdır ve özel kutusunun içerisinde yer almaktadır. Ölçü: 66 gr.

    TLSold
  • OSMANLI DAMLA KEHRİBAR TESBİH-19. yy. Osmanlı Dönemi. 33'lük. Osmanlı damla kehribardan mamül. Yuvarlak habbeli eserin imame kısmı altından mamül, bilezikli olup, yakut ve pırlanta taşlarıyla bezelidir. İmame hilal figürü ile sonlandırılmış olup, figürün ucundan kazaziye formlu sallantı süslemesi bulunmaktadır ve özel kutusunun içerisinde yer almaktadır. 

Ölçü: 116 gr.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    OSMANLI DAMLA KEHRİBAR TESBİH-19. yy. Osmanlı Dönemi. 33'lük. Osmanlı damla kehribardan mamül. Yuvarlak habbeli eserin imame kısmı altından mamül, bilezikli olup, yakut ve pırlanta taşlarıyla bezelidir. İmame hilal figürü ile sonlandırılmış olup, figürün ucundan kazaziye formlu sallantı süslemesi bulunmaktadır ve özel kutusunun içerisinde yer almaktadır. Ölçü: 116 gr.

    TLSold
  • OSMANLI DAMLA KEHRİBAR TESBİH-19. yy. Osmanlı Dönemi. 33'lük. Osmanlı damla kehribardan mamül. İri, beyzi kesim eserin imame kısmı altından mamül, kazaziye formlu olup, form ucu kehribar taneyle neticelendirilmiş ve sallantılı süslemeler eklenmiştir. İmamedeki püsküllü süslemenin duraklarada yansıtıldığı eser özel muhafazasının içerisinde yer almakta olup, eskiliği dolayısıyla bazı habbelerinde pürüzleri mevcuttur. 

Ölçü: 81 gr.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    OSMANLI DAMLA KEHRİBAR TESBİH-19. yy. Osmanlı Dönemi. 33'lük. Osmanlı damla kehribardan mamül. İri, beyzi kesim eserin imame kısmı altından mamül, kazaziye formlu olup, form ucu kehribar taneyle neticelendirilmiş ve sallantılı süslemeler eklenmiştir. İmamedeki püsküllü süslemenin duraklarada yansıtıldığı eser özel muhafazasının içerisinde yer almakta olup, eskiliği dolayısıyla bazı habbelerinde pürüzleri mevcuttur. Ölçü: 81 gr.

    TLSold
  • SİNAN BÜLBÜL DAMLA KEHRİBAR TESBİH-33'lük. Damla kehribardan mamül. Beyzi kesim. Çil kondüsyondaki eser damarlıdır ve yüksek sanat değerine sahiptir. 

Ölçü: 48.4 gr.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    SİNAN BÜLBÜL DAMLA KEHRİBAR TESBİH-33'lük. Damla kehribardan mamül. Beyzi kesim. Çil kondüsyondaki eser damarlıdır ve yüksek sanat değerine sahiptir. Ölçü: 48.4 gr.

    TLSold
  • OSMANLI DAMLA KEHRİBAR MARPUÇ-19.yy. Osmanlı Dönemi. Emzik kısmı ve devamı damla kehribardan mamül. Halka formlu bileziğin iki köşesi sallantılı damla kehribar süslemeler barındıran marpucun sap kısmı gül ağacından mamül silindirik zemin üzeri afyon işi gümüş kakma işlemelerle bezenmiştir. İşçilik ve sanat dolayısıyla çok kıymetli olan eser iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 58.5 gr, 38 cm.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    OSMANLI DAMLA KEHRİBAR MARPUÇ-19.yy. Osmanlı Dönemi. Emzik kısmı ve devamı damla kehribardan mamül. Halka formlu bileziğin iki köşesi sallantılı damla kehribar süslemeler barındıran marpucun sap kısmı gül ağacından mamül silindirik zemin üzeri afyon işi gümüş kakma işlemelerle bezenmiştir. İşçilik ve sanat dolayısıyla çok kıymetli olan eser iyi kondüsyonludur. Ölçü: 58.5 gr, 38 cm.

    TLSold
  • OSMANLI DAMLA KEHRİBAR MARPUÇ SETİ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Eserlerden birisi nadir görülen kızıl renkli olmak üzere toplam 3 parça Osmanlı damla kehribardan mamül ağızlık ve 1 parça sap kısmı olmak üzere 4 parçadan oluşan lot. Yüksek sanat değerine sahip eserlerin, eskilikleri itibariyle ufak atıkları mevcuttur.

 Ölçü: 124.5 gr.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    OSMANLI DAMLA KEHRİBAR MARPUÇ SETİ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Eserlerden birisi nadir görülen kızıl renkli olmak üzere toplam 3 parça Osmanlı damla kehribardan mamül ağızlık ve 1 parça sap kısmı olmak üzere 4 parçadan oluşan lot. Yüksek sanat değerine sahip eserlerin, eskilikleri itibariyle ufak atıkları mevcuttur. Ölçü: 124.5 gr.

    TLSold
  • FABİUS BREST (1823–1900) -“Eyüp Sultan”. Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. Ölçü: 58.5 x 49 cm.

Referans: Sn. Bayram KARŞİT
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    Lot No: 58

    Lot: 58

    FABİUS BREST (1823–1900) -“Eyüp Sultan”. Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. Ölçü: 58.5 x 49 cm. Referans: Sn. Bayram KARŞİT (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    TLSold
  • MIGIRDİÇ CİVANİAN (1848-1906)-“Orman”. Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. 

Ölçü: 97.5 x 63.5 cm.

Referans: Sn. Bayram KARŞİT
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    Lot No: 59

    Lot: 59

    MIGIRDİÇ CİVANİAN (1848-1906)-“Orman”. Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. Ölçü: 97.5 x 63.5 cm. Referans: Sn. Bayram KARŞİT (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    TLSold
  • MIGIRDİÇ CİVANİAN (1848-1906)-“Natürmort”. Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. G.B inisiyalli. 

Ölçü: 57 x 44.5 cm.

Referans: Sn. Bayram KARŞİT
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    Lot No: 60

    Lot: 60

    MIGIRDİÇ CİVANİAN (1848-1906)-“Natürmort”. Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. G.B inisiyalli. Ölçü: 57 x 44.5 cm. Referans: Sn. Bayram KARŞİT (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    TLSold
  • ABDULLAH ÇİZGEN (1911-1987)-“Camii avlusu”. Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. 1957 tarihli. 

Ölçü: 55 x 46 cm.

Referans: Sn. Bayram KARŞİT
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    Lot No: 61

    Lot: 61

    ABDULLAH ÇİZGEN (1911-1987)-“Camii avlusu”. Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. 1957 tarihli. Ölçü: 55 x 46 cm. Referans: Sn. Bayram KARŞİT (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    TLSold
  • ABDULLAH ÇİZGEN (1911-1987)-“Denizde Yelkenliler”. Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. 1962 tarihli. 

Ölçü: 27 x 23 cm.

Referans: Sn. Bayram KARŞİT
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    Lot No: 62

    Lot: 62

    ABDULLAH ÇİZGEN (1911-1987)-“Denizde Yelkenliler”. Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. 1962 tarihli. Ölçü: 27 x 23 cm. Referans: Sn. Bayram KARŞİT (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    TLSold
  • GARABET YAZMACIYAN (1868-1929)-“Fenerbahçe”. Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. 

Ölçü: 120 x 80 cm.

Referans: Sn. Bayram KARŞİT
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı) 
(Arkasında ufak bir rötuşu vardır.)

    Lot No: 63

    Lot: 63

    GARABET YAZMACIYAN (1868-1929)-“Fenerbahçe”. Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. Ölçü: 120 x 80 cm. Referans: Sn. Bayram KARŞİT (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı) (Arkasında ufak bir rötuşu vardır.)

    TLSold
  • GARABET YAZMACIYAN (1868-1929)-“Yakamoz”. Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. 

Ölçü: 43 x 34 cm.

Referans: Sn. Bayram KARŞİT
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    Lot No: 64

    Lot: 64

    GARABET YAZMACIYAN (1868-1929)-“Yakamoz”. Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. Ölçü: 43 x 34 cm. Referans: Sn. Bayram KARŞİT (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    TLSold
  • CALUST ÇİLİNGİRYAN-“İstanbul'da Yelkenliler”. Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. 

Ölçü: 99 x 56 cm.

Referans: Sn. Bayram KARŞİT
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    Lot No: 65

    Lot: 65

    CALUST ÇİLİNGİRYAN-“İstanbul'da Yelkenliler”. Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. Ölçü: 99 x 56 cm. Referans: Sn. Bayram KARŞİT (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    TLSold
  • LEOPOL SCHÖNCHEN (1855-1935)-“Koy”. Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. 

Ölçü: 120 x 80 cm.

Referans: Sn. Bayram KARŞİT
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    Lot No: 66

    Lot: 66

    LEOPOL SCHÖNCHEN (1855-1935)-“Koy”. Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. Ölçü: 120 x 80 cm. Referans: Sn. Bayram KARŞİT (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    TLSold
  • ORYANTAL PORTRE-“Osmanlı Sultanesi”. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 86 x 69.5 cm.

Referans: Sn. Bayram KARŞİT
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    Lot No: 67

    Lot: 67

    ORYANTAL PORTRE-“Osmanlı Sultanesi”. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 86 x 69.5 cm. Referans: Sn. Bayram KARŞİT (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    TLSold
  • İBRAHİM ÇALLI (1882-1960)-“Camii”. Duralit üzeri yağlıboya. İmzalı. 

Ölçü: 34 x 25 cm.

Referans: Sn. Bayram KARŞİT
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    Lot No: 68

    Lot: 68

    İBRAHİM ÇALLI (1882-1960)-“Camii”. Duralit üzeri yağlıboya. İmzalı. Ölçü: 34 x 25 cm. Referans: Sn. Bayram KARŞİT (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    TLSold
  • RICHARD KARLOVICH ZOMMER (1866-1939)-“Pazar yeri”. Tuval üzeri yağlıboya. İmzasız fakat Bayram Karşit tarafından onaylı.

 Ölçü: 46 x 39 cm.

Referans: Sn. Bayram KARŞİT
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    Lot No: 69

    Lot: 69

    RICHARD KARLOVICH ZOMMER (1866-1939)-“Pazar yeri”. Tuval üzeri yağlıboya. İmzasız fakat Bayram Karşit tarafından onaylı. Ölçü: 46 x 39 cm. Referans: Sn. Bayram KARŞİT (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    TLSold
  • CEVAT DERELİ  (1900-1990)-“Sahil”. Duralite marufle. İmzalı. 

Ölçü: 40 x 35 cm.

Referans: Sn. Bayram KARŞİT
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    Lot No: 70

    Lot: 70

    CEVAT DERELİ (1900-1990)-“Sahil”. Duralite marufle. İmzalı. Ölçü: 40 x 35 cm. Referans: Sn. Bayram KARŞİT (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    TLSold
  • SAMİ YETİK (1878-1945)-“Manzara”. Karton üzerine karışık teknik. İmzalı. 

Ölçü: 23 x 16 cm.

Referans: Sn. Bayram KARŞİT
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    Lot No: 71

    Lot: 71

    SAMİ YETİK (1878-1945)-“Manzara”. Karton üzerine karışık teknik. İmzalı. Ölçü: 23 x 16 cm. Referans: Sn. Bayram KARŞİT (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    TLSold
  • DİYARBAKIRLI TAHSİN (1875-1937)-“Deniz Peyzajı”. Duralit üzeri yağlıboya. İmzalı. 

Ölçü: 34 x 22 cm.

Referans: Sn. Bayram KARŞİT
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    Lot No: 72

    Lot: 72

    DİYARBAKIRLI TAHSİN (1875-1937)-“Deniz Peyzajı”. Duralit üzeri yağlıboya. İmzalı. Ölçü: 34 x 22 cm. Referans: Sn. Bayram KARŞİT (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    TLSold
  • NACİ KALMUKOĞLU (1896-1954)-“Caferağa Camii”. Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. 

Ölçü: 34 x 30 cm.

Referans: Sn. Bayram KARŞİT
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    Lot No: 73

    Lot: 73

    NACİ KALMUKOĞLU (1896-1954)-“Caferağa Camii”. Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. Ölçü: 34 x 30 cm. Referans: Sn. Bayram KARŞİT (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    TLSold
  • İBRAHİM SAFİ (1898-1983)-“İstanbul”. Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. 1964 tarihli. 

Ölçü: 67 x 51 cm.

Referans: Sn. Bayram KARŞİT
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    Lot No: 74

    Lot: 74

    İBRAHİM SAFİ (1898-1983)-“İstanbul”. Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. 1964 tarihli. Ölçü: 67 x 51 cm. Referans: Sn. Bayram KARŞİT (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    TLSold
  • İBRAHİM SAFİ (1898-1983)-“Pierre Loti'den İstanbul”. Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. 

Ölçü: 75 x 51 cm.

Referans: Sn. Bayram KARŞİT
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    Lot No: 75

    Lot: 75

    İBRAHİM SAFİ (1898-1983)-“Pierre Loti'den İstanbul”. Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. Ölçü: 75 x 51 cm. Referans: Sn. Bayram KARŞİT (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    TLSold
  • KAJAR DÖNEMİ DÖRTLÜ TABLO-“İran Kadınları”. Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. Tarihli. Sanatçı eseri ayrı tuvale yapmış ve birini imzalamıştır. 

Ölçü: 85 x 54 cm.

Referans: Sn. Bayram KARŞİT
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    Lot No: 76

    Lot: 76

    KAJAR DÖNEMİ DÖRTLÜ TABLO-“İran Kadınları”. Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. Tarihli. Sanatçı eseri ayrı tuvale yapmış ve birini imzalamıştır. Ölçü: 85 x 54 cm. Referans: Sn. Bayram KARŞİT (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    TLSold
  • MERAB JALAGONİA -“ İstanbul”. Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. 

Ölçü: 55 x 45 cm.

Referans: Sn. Bayram KARŞİT
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    Lot No: 77

    Lot: 77

    MERAB JALAGONİA -“ İstanbul”. Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. Ölçü: 55 x 45 cm. Referans: Sn. Bayram KARŞİT (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    TLSold
  • BUBİ (1956)-"Soyut kompozisyon". Kağıt üzeri yağlıboya. İmzalı. Bubi'nin sınırlı sayıda hazırladığı 'Kazıma' sanatı serisinin kıymetli parçası. 

Ölçü: 100 x 100 cm.

Referans: Sn. Bayram KARŞİT
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    Lot No: 78

    Lot: 78

    BUBİ (1956)-"Soyut kompozisyon". Kağıt üzeri yağlıboya. İmzalı. Bubi'nin sınırlı sayıda hazırladığı 'Kazıma' sanatı serisinin kıymetli parçası. Ölçü: 100 x 100 cm. Referans: Sn. Bayram KARŞİT (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    TLSold
  • GİOST LOUİS ALPHONSE (1820-1888)-“İstanbul Pazar Yeri”. Kağıt üzeri guajboya. İmzalı. 1857 tarihli. 

Ölçü: 41 x 29 cm.

Referans: Sn. Bayram KARŞİT
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    Lot No: 79

    Lot: 79

    GİOST LOUİS ALPHONSE (1820-1888)-“İstanbul Pazar Yeri”. Kağıt üzeri guajboya. İmzalı. 1857 tarihli. Ölçü: 41 x 29 cm. Referans: Sn. Bayram KARŞİT (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    TLSold
  • ONNİK DER AZARİAN (1872- 1946)-“Kız Kulesi”. Kağıt üzeri pastelboya. İmzalı. 

Ölçü: 35.5 x 24.5 cm.

Referans: Sn. Bayram KARŞİT
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    Lot No: 80

    Lot: 80

    ONNİK DER AZARİAN (1872- 1946)-“Kız Kulesi”. Kağıt üzeri pastelboya. İmzalı. Ölçü: 35.5 x 24.5 cm. Referans: Sn. Bayram KARŞİT (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    TLSold
  • METİN AKARSLAN (FIRÇASIZ RESSAM) (1939-2019) -Duralit üzeri yağlıboya. İmzalı. 

Ölçü: 100 x 80 cm.

Referans: Sn. Bayram KARŞİT
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    Lot No: 81

    Lot: 81

    METİN AKARSLAN (FIRÇASIZ RESSAM) (1939-2019) -Duralit üzeri yağlıboya. İmzalı. Ölçü: 100 x 80 cm. Referans: Sn. Bayram KARŞİT (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    TLSold
  • METİN AKARSLAN (FIRÇASIZ RESSAM) (1939-2019) -Duralit üzeri yağlıboya. İmzalı. 

Ölçü: 80 x 60 cm.

Referans: Sn. Bayram KARŞİT
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    Lot No: 82

    Lot: 82

    METİN AKARSLAN (FIRÇASIZ RESSAM) (1939-2019) -Duralit üzeri yağlıboya. İmzalı. Ölçü: 80 x 60 cm. Referans: Sn. Bayram KARŞİT (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    TLSold
  • BURCU YAVUZ-"Figürlü Kompozisyon" Tuval üzeri karışık teknik. İmzalı. 

Ölçü: 90 x 90 cm.

Referans: Sn. Bayram KARŞİT
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    Lot No: 83

    Lot: 83

    BURCU YAVUZ-"Figürlü Kompozisyon" Tuval üzeri karışık teknik. İmzalı. Ölçü: 90 x 90 cm. Referans: Sn. Bayram KARŞİT (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    TLSold
  • ANONİM- ''Vazoda Çiçekler''. Tuval üzeri yağlıboya. Özel döneminin çerçevesinde. 

Ölçü: 69 x 53 cm.

Referans: Sn. Bayram KARŞİT
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    Lot No: 84

    Lot: 84

    ANONİM- ''Vazoda Çiçekler''. Tuval üzeri yağlıboya. Özel döneminin çerçevesinde. Ölçü: 69 x 53 cm. Referans: Sn. Bayram KARŞİT (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    TLSold
  • ALİ DEMİR (1931-2015)-"Hamal Memed Çavuş". Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. 2007 tarihli. 

Ölçü: 50 x 30 cm.

Referans: Sn. Bayram KARŞİT
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    Lot No: 85

    Lot: 85

    ALİ DEMİR (1931-2015)-"Hamal Memed Çavuş". Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. 2007 tarihli. Ölçü: 50 x 30 cm. Referans: Sn. Bayram KARŞİT (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    TLSold
  • ANONİM-"Güller". Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. 

Ölçü: 120 x 59.5 cm.

Referans: Sn. Bayram KARŞİT
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    Lot No: 86

    Lot: 86

    ANONİM-"Güller". Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. Ölçü: 120 x 59.5 cm. Referans: Sn. Bayram KARŞİT (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    TLSold
  • ŞAHLAN BALKAN-"Bodrum Kalesi". Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. 

Ölçü: 120 x 85 cm.

Referans: Sn. Bayram KARŞİT
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    Lot No: 87

    Lot: 87

    ŞAHLAN BALKAN-"Bodrum Kalesi". Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. Ölçü: 120 x 85 cm. Referans: Sn. Bayram KARŞİT (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    TLSold
  • SERHAT DİKER -"Krizantem". Tuval üzeri akrilik. İmzalı. 

Ölçü: 100 x 100 cm.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    SERHAT DİKER -"Krizantem". Tuval üzeri akrilik. İmzalı. Ölçü: 100 x 100 cm.

    TLSold
  • SERHAT DİKER -"Damat Kınası". Tuval üzeri akrilik. İmzalı. 

Ölçü: 100 x 100 cm.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    SERHAT DİKER -"Damat Kınası". Tuval üzeri akrilik. İmzalı. Ölçü: 100 x 100 cm.

    TLSold
  • SEZGİN MALKOÇ (1979)-"Ayetel Kürs-i". Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. 2022 tarihli. 

Ölçü: 100 x 100 cm.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    SEZGİN MALKOÇ (1979)-"Ayetel Kürs-i". Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. 2022 tarihli. Ölçü: 100 x 100 cm.

    TLSold
  • ALTIN VARAKLI ÇERÇEVESİNDE PORSELEN ÜZERİ EL BOYAMA KADIN FİGÜRÜ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Ahşap kenarlı cam çerçevesinin içerisinde. Mazgaladan mamül, tüm yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiş, dörtgen formlu ve kabartmalı bitkisel motiflerle tasarlanmış orijinal çerçevesinin içerisinde, porselenden mamül zemin üzerine çok renkli el boyama tekniği ile ''Osmanlı Kadını'' betimlemelidir. 

 Ölçü: 37 x 35 cm.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    ALTIN VARAKLI ÇERÇEVESİNDE PORSELEN ÜZERİ EL BOYAMA KADIN FİGÜRÜ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Ahşap kenarlı cam çerçevesinin içerisinde. Mazgaladan mamül, tüm yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiş, dörtgen formlu ve kabartmalı bitkisel motiflerle tasarlanmış orijinal çerçevesinin içerisinde, porselenden mamül zemin üzerine çok renkli el boyama tekniği ile ''Osmanlı Kadını'' betimlemelidir. Ölçü: 37 x 35 cm.

    TLSold
  • ALTIN VARAKLI ÇERÇEVESİNDE FİLDİŞİ ÜZERİ EL BOYAMA ŞEHZADE SÜLEYMAN PORTRESİ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Dikdörtgen formlu, fildişinden mamül zemin üzeri çok renkli elboyama ''Şehzade Süleyman Efendi Hazretleri'' portresi tezyin edilmiş olup, ''Sultan Abdülmecid Han mahdumu devletlu necabetlu Şehzade Süleyman Efendi hazretleri. Veladeti 1860 vefatı 1909'' ibaresi yer almakta olup; imzalıdır. Çil kondüsyona sahip eser yüksek sanat değeri barındırmakta olup; nadir rastlanılacak eserler arasında yer almaktadır.

Ölçü: 15 x 10 cm.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    ALTIN VARAKLI ÇERÇEVESİNDE FİLDİŞİ ÜZERİ EL BOYAMA ŞEHZADE SÜLEYMAN PORTRESİ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Dikdörtgen formlu, fildişinden mamül zemin üzeri çok renkli elboyama ''Şehzade Süleyman Efendi Hazretleri'' portresi tezyin edilmiş olup, ''Sultan Abdülmecid Han mahdumu devletlu necabetlu Şehzade Süleyman Efendi hazretleri. Veladeti 1860 vefatı 1909'' ibaresi yer almakta olup; imzalıdır. Çil kondüsyona sahip eser yüksek sanat değeri barındırmakta olup; nadir rastlanılacak eserler arasında yer almaktadır. Ölçü: 15 x 10 cm.

    TLSold
  • OSMANLI SEDEFLİ HAT SANDIĞI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Ihlamur ağacından mamül. Dört ayak üzerinde yükseltmiş. Dikdörtgen formlu. Yukarı açılan kapak kilit mekanizmalı ve anahtarlı. Kapak ve Gövde tüm yüzeyi göz dolduran sedef ve bağa işçilikli. Baklava dilimi, geometrik desen ve simetrik motiflerle zenginleştirilen eser yüksek sanat değerine sahip olup, iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 29 x 22 cm.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    OSMANLI SEDEFLİ HAT SANDIĞI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Ihlamur ağacından mamül. Dört ayak üzerinde yükseltmiş. Dikdörtgen formlu. Yukarı açılan kapak kilit mekanizmalı ve anahtarlı. Kapak ve Gövde tüm yüzeyi göz dolduran sedef ve bağa işçilikli. Baklava dilimi, geometrik desen ve simetrik motiflerle zenginleştirilen eser yüksek sanat değerine sahip olup, iyi kondüsyonludur. Ölçü: 29 x 22 cm.

    TLSold
  • OSMANLI SEDEFLİ HAT SANDIĞI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Ihlamur ağacından mamül. Dört ayak üzerinde yükseltmiş. Dikdörtgen formlu. Yukarı açılan kapak kilit mekanizmalı ve anahtarlı. Kapak ve Gövde tüm yüzeyi göz dolduran sedef ve bağa işçilikli. Baklava dilimi, geometrik desen ve simetrik motiflerle zenginleştirilen eser yüksek sanat değerine sahip olup, iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 28.5 x 20 cm.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    OSMANLI SEDEFLİ HAT SANDIĞI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Ihlamur ağacından mamül. Dört ayak üzerinde yükseltmiş. Dikdörtgen formlu. Yukarı açılan kapak kilit mekanizmalı ve anahtarlı. Kapak ve Gövde tüm yüzeyi göz dolduran sedef ve bağa işçilikli. Baklava dilimi, geometrik desen ve simetrik motiflerle zenginleştirilen eser yüksek sanat değerine sahip olup, iyi kondüsyonludur. Ölçü: 28.5 x 20 cm.

    TLSold
  • OSMANLI SIRMALI ŞEHZADE YELEĞİ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Krem rengi kadife üzeri ön, köşe ve arka kısım olmak üzeri tüm yüzeyi çok yoğun gümüş sırma işçiliği ile bezenmiş olan yeleğe, bitkisel motifler ve etnik desenler tezyin edilmiş olup, ön iki kanadına Osmanlı tuğra motifi işlenmiştir. Motif paneli firuze taşlı süslemelerle zenginleştirilen yeleğin bordürleri yuvarlak formlu sırma toplarıyla bezenmiştir.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    OSMANLI SIRMALI ŞEHZADE YELEĞİ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Krem rengi kadife üzeri ön, köşe ve arka kısım olmak üzeri tüm yüzeyi çok yoğun gümüş sırma işçiliği ile bezenmiş olan yeleğe, bitkisel motifler ve etnik desenler tezyin edilmiş olup, ön iki kanadına Osmanlı tuğra motifi işlenmiştir. Motif paneli firuze taşlı süslemelerle zenginleştirilen yeleğin bordürleri yuvarlak formlu sırma toplarıyla bezenmiştir.

    TLSold
  • OSMANLI YATIK İŞİ ALTIN SIRMA İŞÇİLİKLİ KADİFE SECCADE-19 yy. Osmanlı Dönemi. Bordo renk kadife üzeri çiçek tezyinli, kenarları bordürlü ve köşebentli, yatık sırma işçiliği ile geometrik bitkisel dekorlu, bahar dalları, yaprak ve gül tezyinli. Tepeden kandil sarkıtmalı, çok iyi kondüsyonda seccade. 

Ölçü: 140 x 90 cm.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    OSMANLI YATIK İŞİ ALTIN SIRMA İŞÇİLİKLİ KADİFE SECCADE-19 yy. Osmanlı Dönemi. Bordo renk kadife üzeri çiçek tezyinli, kenarları bordürlü ve köşebentli, yatık sırma işçiliği ile geometrik bitkisel dekorlu, bahar dalları, yaprak ve gül tezyinli. Tepeden kandil sarkıtmalı, çok iyi kondüsyonda seccade. Ölçü: 140 x 90 cm.

    TLSold
  • OSMANLI YATIK İŞİ ALTIN SIRMA İŞÇİLİKLİ SECCADE-19 yy. Osmanlı Dönemi. Somon rengi saten kumaş üzeri çiçek tezyinli, kenarları bordürlü ve köşebentli, yatık sırma işçiliği ile geometrik bitkisel dekorlu, bahar dalları, yaprak ve gül tezyinli. Tepeden sarkıtmalı seccade eskiliği münasebetile görünür-görünmez bir leke barındırmaktadır.  

Ölçü: 140 x 90 cm.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    OSMANLI YATIK İŞİ ALTIN SIRMA İŞÇİLİKLİ SECCADE-19 yy. Osmanlı Dönemi. Somon rengi saten kumaş üzeri çiçek tezyinli, kenarları bordürlü ve köşebentli, yatık sırma işçiliği ile geometrik bitkisel dekorlu, bahar dalları, yaprak ve gül tezyinli. Tepeden sarkıtmalı seccade eskiliği münasebetile görünür-görünmez bir leke barındırmaktadır. Ölçü: 140 x 90 cm.

    TLSold
  • SENİHA SULTAN İNİSİYALLİ ÇİFT ÖRTÜ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Krem rengi ipek atlas kumaştan mamül, kare formlu örtülerin üzeri sırma ipek ipliklerle stilize karanfil ve bitkisel motiflidir. Merkezleri “S.S.” (Seniha Sultan, Sultan Abdülmecid’in kızı) inisiyali barındıran eserler çifttir ve çerçeve içerisindedir. 

Ölçü: 49 x 49 cm.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    SENİHA SULTAN İNİSİYALLİ ÇİFT ÖRTÜ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Krem rengi ipek atlas kumaştan mamül, kare formlu örtülerin üzeri sırma ipek ipliklerle stilize karanfil ve bitkisel motiflidir. Merkezleri “S.S.” (Seniha Sultan, Sultan Abdülmecid’in kızı) inisiyali barındıran eserler çifttir ve çerçeve içerisindedir. Ölçü: 49 x 49 cm.

    TLSold
  • OSMANLI TEPEBAŞI İPEK ÖRTÜ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Somon ipek atlas kumaş üzerine, iplik ve kılaptan kullanılarak, tepebaşı işçiliği ile tasarlanan, dört köşesi ve orta yüzeyinin tamamı çiçek buketleri tezyini ile süslenen örtü çerçeve içerisine alınmış olup büyük ebatlıdır. 

Ölçü: 148 x 148 cm.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    OSMANLI TEPEBAŞI İPEK ÖRTÜ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Somon ipek atlas kumaş üzerine, iplik ve kılaptan kullanılarak, tepebaşı işçiliği ile tasarlanan, dört köşesi ve orta yüzeyinin tamamı çiçek buketleri tezyini ile süslenen örtü çerçeve içerisine alınmış olup büyük ebatlıdır. Ölçü: 148 x 148 cm.

    TLSold