DAMLA FORMLU ALTIN YAKUT ELMAS KÜPE
Fransız tarzı. Damla formunda yüzük. 8 ayar altından mamül, orta hattı takribi 3 ct yakut, etrafı takribi 0.60 ct elmasla bezenmiştir.
ALTIN ELMAS ZÜMRÜT YÜZÜK
Özel damla formunda tasarlanmış 8 ayar altından mamül, 0.50 ct zümrüt ve takribi 1 ct elmas taşlarla süslenmiştir.
ALTIN ELMAS GÜL KÜPE
Gül formunda tasarlanmış olan, 8 ayar altından mamül 0.50 ct elmas taşı ile süslenmiş çift küpe.
ALTIN ELMAS YÜZÜK
Osmanlı tarzı. Kazayağı modeli yüzük. 8 ayar 10 gr altından mamül, takribi 3 ct elmas taşı ile bezenmiştir.
ALTIN YAKUT YÜZÜK
Osmanlı tarzı. Kubbe formunda tasarlanmış, iki kenarı lale motifi ile süslenmiş yüzük. 8 ayar 8 gr altından mamül, takribi 2.5 ct yakut taşlarla süslenmiştir.
ALTIN PIRLANTA ZÜMRÜT YÜZÜK
Fransız. Ardeko tarzı yüzük. 18 ayar 8.5 gr altından mamül, takribi 2.5 ct zümrüt ve 0.95 ct pırlanta taşı ile bezenmiştir.
ALTIN ELMAS BROŞ
Osmanlı pazarına özel tasarlanmış. Geyik formunda, kolye olabilen broş. 8 ayar 25 gr altından mamül, gövdesi takribi 3 ct elmas taşı ve göz kısmı yakut taşıyla bezenmiştir.
4. DERECE OSMANLI MECİDİ NİŞANI
Göbek kısmı Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı altından mamül ve mine işçiliği ile tasarlanmış 'Gayret, Sadakat, Hamiyet' yazıları ve Hicri '1268' tarihi ile çevrelenen, arka kısmında 'Tophane-i Amire' damgası ve Sultan II. Abdülhamid Han tuğrası barındıran özel kutusunun içerisinde 4. derece Osmanlı Mecidi Nişanı.
OSMANLI MECİDİ NİŞANI MİNYATÜRÜ
19. yy. Osmanlı. Halka ve ayyıldız altından mamül, gövde gümüş üzeri mine işçilikli. C.F. HANCOCK ibareli orijinal kutusunun içerisinde. Fevkalade kondüsyonda, nadir raslanılan koleksiyonluk eser.
OSMANLI 2. DERECE MECİDİ NİŞAN VE ŞEMSESİ
Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli, Hicri 1268 tarihli. 1851 senesinde Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılmaya başlanan bu nişanların ortasında Sultan tuğrası yer almakta ve etrafında kırmızı mineli kartuşla süsleme yapılmıştır.
GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ OSMANLI BÜYÜK İMTİYAZ MADALYASI
Devlete ve ülkeye bağlılık gösterenlere, millet ve memleket yararına bir keşifte bulunanlara ve devletin verdiği görevleri başarıyla yerine getirenlere verilmek üzere 21 Zilkade 1300 (23 Eylül 1883) tarihinde Sultan II. Abdülhamid Han tarafından ihdas edilmiş, madalyanın bizzat padişah tarafından verileceği nizamnâmesinde belirtilmiştir. Gümüş üzerine altın vermeyli olan imtiyaz madalyasının bir yüzünde saltanat arması, diğer yüzünde, “Devlet-i Aliyye-i Osmâniyye uğrunda fevkalâde sadakat ve şecaat ibraz edenlere mahsus madalyadır” ibaresi ve altında iç kısmına verilen kişinin adının yazıldığı bir hilâl bulunmaktadır. Üzerindeki ibareden dolayı madalyaya “sadakat ve şecaat madalyası” da denilmiştir. Kondüsyon olarak çok iyi durumdadır.
OSMANLI EVRAK LOTU
Diploma, belge, tapu vb evraklar olmak üzere 66 adetten oluşan Osmanlı dönemi efemera lotu.
ÖZEL KUTUSUNDA OSMANLI PAŞA TEREKESİ LOTU
Kadife zemin üzeri Sultan abdülhamid han tuğrası betimlemeli özel kutusu içerisinde yer alan, fotoğraf, belge, tapu, diploma vb evraklar olmak üzere toplam 67 adetten meydana gelen 'Vickers Sons&Maxım' yazılı Osmanlı paşa terekesi koleksiyonu.
AĞIZLIK KOLEKSİYONU
6 adetten oluşan, her biri orijinal kutusunda yer alan, 5 adedi damla kehribardan 1 adedi ise katalinden mamül, uç kısımları gümüş işçilikli ağızlık koleksiyonu. (Birkaçında damar çatlağı mevcuttur). Ölçü: ortalama 10 cm.
OSMANLI TOPHANE LÜLE VE ÇUBUĞU
19.yy. Osmanlı. Tophane, gövde kısmında ay yıldız betimlemesi ve bitkisel motifler barındıran, altın ve gümüş oksitle süslenmiş, usta damgasına sahip lüle ve bambu ağacından mamül uç kısmında gergedan boynuzu ve damla kehribar bulunan çubuğu. Ölçü: 54 cm.
OSMANLI TOPHANE LÜLE VE ÇUBUĞU
19. YY. Osmanlı. Tophane, gövde kısmında yoğun işçilikle süslenen ve altın dore ile zenginleştirilen lüle ve Osmanlı tarzı ahşap üzeri sedef kakma işçiliği ile bezetilen ve uç kısmında damla kehribardan oluşan çubuğu. Tarz ve işçilik olarak nadir rastlanılan koleksiyonluk eser. (Çok eski olmasından dolayı kehribarında çatlak mevcut.). Ölçü: 64 cm.
OSMANLI TOPHANE LÜLE
19.yy. Osmanlı. Tophane, gövde kısmının iki yanında ay yıldız orta hattında yıldız betimlemesi bulunan, Osmanlı tuğrası, Constantinople ve usta damgası bulunan, son derece iyi kondüsyonda ve büyük ebatlı altın dore ile zenginleştirilmiş '1298' tarihli lüle. Ölçü: 9x6 cm.
AVRUPA DAMGALI PİPO VE ÇUBUĞU
19.yy. Avrupa damgasına sahip. Gövde kısmı abanoz ağacından mamül, uç ve ağız kısmı lüle taşından mamül edilen ve kapağında aslan figürünün betimlendiği Avrupa tütün içme takımı. Ölçü: 43 cm.
ASLAN FİGÜRLÜ SIRT KAŞIMA ÇUBUĞU
19yy. Avrupa imalatlı. Kemikten mamül edilen, kafasında aslan figürünü barındıran, uç kısmında el figürü ile tasarlanan sırt kaşıma çubuğu güzel işçilikli ve büyük ebatlıdır. Eskiliğinden dolayı yer yer çizgisel çatlaklıkları mevcuttur. Ölçü: 41 cm.
AVRUPA BASTON
Gövde kısmı ahşaptan mamül edilen, iki ucu metalle süslenen ve tutamağı küre formunda tasarlanan dilimli stilizasyonla dekore edilen avrupa imalatlı baston. Ölçü: 89 cm.
AVRUPA ŞİŞLİ BASTON
Gövde kısmı abanoz ağacından mamül edilmiş, orta hattı, alt üst kısmı ve tutamağının iki ucu metal parçalarla süslenmiş, içerisinden şiş çıkarılan Avrupa imalatlı baston. Ölçü: 90 cm.
GÜMÜŞ TUTAMAKLI DAMGALI BASTON
Gövde kısmı abanoz ağacından mamül edilmiş, dalga formundaki gümüşten mamül tutamağı bulunan ve tutamak üzerinde isim ve damga barındıran Avrupa imalatlı baston. Ölçü: 80 cm.
KAMA
19.yy. tutamak kısmı katalin üzeri yarı değerli taşlarla bezenmiş olan, kın kısmı metalden mamül edilen ve her tarafı kabartmalı yoğun işçiliklerle süslenmiş kama. Haliyle. Ölçü: 40 cm.
OSMANLI GÜMÜŞ SAPLI SALDIRMA YATAĞANI
Bıçak kısmı çelikten mamül edilmiş olan, sapı gümüş üzeri yoğun kabartmalı bitkisel işlemelerle bezenen Osmanlı saldırma yatağanı. Ölçü: 77 cm.
OSMANLI GÜMÜŞ ÜZERİ SAVAT İŞÇİLİKLİ KUŞAK HANÇERİ
19.yy. Osmanlı dönemi. Bıçak kısmı çelikten mamül, sap ve kın ön kısmı gümüş arka kısmı yine çelikten imal edilen, gövde yüzeyi yoğun savat işçilikli bitkisel motiflerle süslenen ve Osmanlı tuğrası betimlemesi bulunan kuşak hançeri. Ölçü: 35 cm.