KAFKAS İŞİ SAVATLI KAHVE SOĞUTUCU
18. yy ortası. Kafkas işi. Yuvarlak formda, şişkin gövdeli ve iki hazneden oluşan hazne etraf savat işçiliklerle bezenmiş gümüş çerçeveli. Sap kısmı gücü temsil eden ejderha figürü ile stilize edilmiş. Tutamak hazne arası gümüş üzeri savat süslemeli. Uç kısmında asma apartlı zincirli. Kondüsyon ve form bakımından nadir rastlanılan koleksiyonluk eserler arasındadır. Ölçü: 25 x 16 cm.
'SA'' İNİSİYALLİ GÜMÜŞ KİBRİTLİK
19. yy. Gümüşten mamül. Sterling ve 925 damgalı. Dikdörtgen formlu. Köşesinde ''SA'' inisiyali barındıran kibritlik. Ölçü: 28.3 gr, 5 x 4 cm.
KALEM İŞÇİLİKLİ GÜMÜŞ KİBRİTLİK
19. yy. Gümüşten mamül. Dikdörtgen formlu. Ön yüzü kalem işçilikli tasarıma sahip. ''Manzara'' betimlemeli kibritlik. Ölçü: 27 gr, 5 x 4 cm.
OSMANLI GÜMÜŞ ŞEHZADE ÜZENGİSİ
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Alt taban, üst taban ve tutamak kısmı yoğun kabartma işçilikli bitkisel motiflerle süslenen ve kalem işçilikleriyle bezenen üzengi Şehzadelerin ata binmesi için tasarlanmıştır ve nadir bir eserdir. Ölçü: 205.5 gr, 11 x 13.5 x 7 cm.
OSMANLI GÜMÜŞ BUHURDAN
19. yy. Osmanlı Dönemi. Oval yaprak kaideye oturan armudi formlu iki bölümlü buhurdanlar dikey süleymaniye dilimli ve repousse bitkisel motifler ile dekorlu olup, iki hazne üzeri kuş figürleri ile stilize edilmiştir ve dört ayakla yükseltilmiştir. Ölçü: 352 gr, 17 x 14 cm.
DAMLA KEHRİBAR UÇLU OSMANLI GÜMÜŞ AĞIZLIK
19. yy. Osmanlı Dönemi. Sap kısmı gümüşten mamül, silindirik formlu, yüzey kabartmalı etnik desenlerle tasarlanmış marpucun ağız kısmı damla kehribardan mamüldür. Ölçü: 62 gr, 19 cm.
OSMANLI GÜMÜŞ ÜZERİ MİNE İŞÇİLİKLİ ''MAŞAALLAH'' YAZILI KAŞIK
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. 800 damgalı. Zarif formda ve kıvrımlı sapla tasarlanan kaşığın kulp ucu ve kaşık iç yüzeyi mavi renkli mine işçiliği ile süslenmiş olup, ''Maşallah'' lafzı yer almaktadır. Ölçü: 14.4 gr, 10 cm.
OSMANLI DAMGALI GÜMÜŞ ZARF
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Osmanlı damgaları ve Eski Türkçe yazılarla çevrili. Şişkin yuvarlak formlu, halka ayakla yükseltilen tek zarf. Ölçü: 17.3 gr, 4 x 4.5 cm.
OSMANLI TELKARİ İŞÇİLİKLİ ÇİFT GÜMÜŞ ZARF
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. İki adetten oluşan ve huni formunda tasarlanan zarflar yoğun telkari işçiliği ile bezetilmiş olup, halka ayakla yükseltilmiş, boğumlu zeminle devam edilmiş ve yukarı doğru genişleyen ağıza sahiptir ve çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 59 gr, 6 x 5 cm.
GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ YAZILI OSMANLI ÇAMÇAK
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Zarif tutamak ve etnik desenli bordüre sahip olan çamçak dairesel dipli olup gövde yüzeyi kalem işçilikli bitkisel motifli, yuvarlak düz dipli, dışa açık ağızlı, iç yüzeyi altın vermeylidir ve dış yüzeyin orta hattında yazı barındırmaktadır. Ölçü: 150 gr, 15.5 x 8 cm.
OSMANLI TUĞRA BETİMLEMELİ 'ZAFERİ YÜCE OLSUN' YAZILI AY YILDIZ GÜMÜŞ KAŞIK
Gümüşten mamül, ön-iç yüzünde Sultan Abdülaziz tuğrası (Abdülaziz Han bin Mahmud el-muzafferu dâima), tuğranın altında sene 14 yazısı vardır. Bu rakam Sultan Abdülaziz’in Padişah oluşunun ertesi Salı günüdür. Arka yüzünde: (عز نصره ضرب في قسطنطنية 1277) (Azze nasruhu. Duribe fî-Kostantiniyye 1277) (Zaferi yüce olsun, İstanbul’da basıldı) diye yazmaktadır. 1277 senesi ise yine Abdülaziz’in Padişah olduğu 1861 senesine denk gelir.
Ölçü: 51.5 gr, 27 cm.
VAN DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül, kare formda, ön ve arka kapak olmak üzere yoğun savat işçiliği ile tasarlanmış olan tabakanın ön kapağında devlet arması, Sultan Abdülhamid Han tuğrası, tuğra altında hilal içerisine alınmış ''Mülk-i devlet-i Osmani'' yazısı mevcut olup arka kapağında kalp betimlemesi barındırmaktadır. İç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiş olan tabaka van damgasına sahiptir. Ölçü: 70.6 gr, 8 x 6.5 cm.
VAN DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül, ön yüzeyi savat işçiliklerle süslenen ve orta hattında osmanlı devlet arması betimlenen, kalem işçiliklerle stilize edilen tabakanın arka kapağı komple savat işçiliği ile tasarlanmış olup iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir ve van damgası barındırmaktadır.
Ağırlık: 117 gr, Ölçü: 10 x 5 cm.
AFYON İŞİ GÜMÜŞ ÇAKMA BİLEKLİK
Gümüşten mamül. Orta hattından uçlara doğru küçülen, toplam 7 adet yuvarlak formlu parçadan oluşan bilekliğin her bir parçası kuka üzeri Afyon işi gümüş çakma işçiliği ile tasarlanmış olup, bitkisel motifler, yaprak, çiçek yonca betimlemeleriyle süslenmiştir. Ölçü: 15 gr, 20 cm.