AZNAVUR İŞÇİLİKLİ 4 ADET GÜMÜŞ İNİSİYALLİ MİNERVA ZEMZEMLİK
Gümüşten mamül. Yuvarlak kaide ile yükseltilen ve huni formunda tasarlanan zemzemlikler 4 adetten oluşmakta olup, iç zeminleri altın vermeylidir. Dış gövde yüzeyi ve kaidesi yoğun aznavur işçiliği ile stilize edilmiş olan zemzemliklerin üzerleri bitkisel motiflerle süslüdür ve orta hattında inisiyal barındırmaktadır.
Ölçü: 104.5 gr, 6.5 x 4 cm.
TELKARİ İŞÇİLİKLİ GÜMÜŞ SEPET
Gümüşten mamül. Elips formlu ve tutamaklı. Gövde ve tutamak gümüş telkâri işçilikle oluşturulmuş bitkisel dekorlu. Bordür kısmı kesikli dalga formunda tasarlanan eserin her kesiğinin arası çiçek desenleri ile süslenmiş olup, orta hattı etnik desenlerle stilize edilmiştir ve iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 283 gr, 16 x 7 cm.
TELKARİ İŞÇİLİKLİ ALTIN SÜSLEMELİ GÜMÜŞ TÜTÜNLÜK
Gümüşten mamül. Telkari işçilikli. Dikdörtgen formlu ve oval köşeli. Dik durması için tasarlanan örgü formunda mekanızmasının aplike kısmı ve ön yüzünün parçası altından mamül süslemeye sahip olan tütünlüğün tüm yüzeyi yoğun işçilikli olup, bitkisel motif tezyinleri, kalp desenli süslemeleri ve dalgalı formda köşebentleri mevcuttur ve iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 108 gr, 10 x 7 cm.
84 DAMGALI İRAN İŞİ GÜMÜŞ TÜTÜNLÜK
Gümüşten mamül. Dikdörtgen formlu. 84 Damgalı. İki gövdeden oluşan tütünlüğün tüm yüzeyi kalem işçiliği ile tasarlanmış yoğun bitkisel motiflerle tezyin edilmiştir. Üzerinde 16 adet kuş figürü ve aralarında eşlik eden hayvan betimlemeleri ile dekore edilen eserin iç yüzeyinin tamamı altın vermeylidir ve iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 207.5 gr, 13 x 8 cm.
OSMANLI DEVLET ARMALI SAVATLI GÜMÜŞ HAMAYIL
19.yy. Gümüşten mamül. Osmanlı. Van işi. Dikdörtgen formlu. Savat tekniği ile bir yüzüne çelenk içerisinde Osmanlı Devlet Arması, diğer yüzüne Camii tasvir edilmiştir. Üstten sürgü kapaklı ve orijinal zincir askılı eser çok iyi kondüsyonlu olup, nadir rastlanılacak eserler arasında yer almaktadır.
Ölçü: 171.5 gr, Hamayıl: 9 x 6.5 cm, Zincir: 120 cm.
VAN DAMGALI OSMANLI DEVLET ARMALI SAVATLI GÜMÜŞ KADEH
19.yy. Gümüşten mamül. Osmanlı. Van işi ve Van damgalı. Savat tekniği ile bitkisel çevreli yuvarlak kaide ile yükseltilen kadeh zarif boğum üzeri huni formunda gövdeye sahiptir. Kaidedeki savat işçiliğinin gövdede de devam ettirildiği kadehin ön yüzünde Osmanlı Devlet Arması, arka yüzünde Van Kalesi tasviri yer almakta olup, dış çevresi dalgalı bitkisel motiflerle süslenmiştir. Nadir rastlanılacak eserler arasında yer alan kadeh çok iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 148 gr, 12 x 8 cm.
SAVATLI GÜMÜŞ KAFKAS ŞEKERLİK
19. yy. Rus. Gümüşten mamül. Üç zarif top figürlü ayakla yükseltilen, yuvarlak formlu, derin düz dipli olarak tasarlanan eserin gövde kısmından yükselen tutamağı mevcut olup, tutamak üzerinde savat işçiliğiyle tezyin edilmiş ''Kafkas'' yazısı barındırmaktadır. Savat işçiliğini gövde yüzeyinde de yoğun bir şekilde devam ettirilen eserin üzeri bitkisel motiflerle ve yazılarla zenginleştirilmiş olup Rus damgası ve ST. PETERSBURG İvan Petroviç Kremnikov usta damgası barındırmaktadır.
Ölçü: 232.5 gr, 14 x 11 cm.
SAVAT İŞÇİLİKLİ ÜÇLÜ GÜMÜŞ KAŞIK SETİ
Gümüşten mamül. Damgalı. Özel kutusunun içerisinde. Üç adetten oluşan ve her biri farklı boyutta olan kaşıkların sap ve gövde yüzeyi savat tekniği ile asma yaprakları, üzüm, maydanoz, dal ve çiçek motifleri ile stilize edilmiş olup çok iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 157.5 gr, Büyük Kaşık: 21 cm, Ortanca Kaşık: 16 cm, Küçük Kaşık: 14 cm.
RUS 84 DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ KEMER
Gümüşten mamül. İç yüzeyi deriden mamül olan ve savat tekniği ile tasarlanan kemerin gövde yüzeyi yoğun kabartma işçiliklerle, kedi figürleriyle ve bitkisel motiflerle süslenmiş olup herbir parçası Rus 84 damgası barındırmaktadır.
Ölçü: derisiz 1000 gr.
AVRUPA DAMGALI ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ MÜCEVHER KUTUSU
Gümüşten mamül. Elma formunda tasarlanan ve gövde kısmının tamamı yoğun kabartmalı bitkisel motiflerle süslenen ve tutamakta yaprak, çiçek ve dal figürleriyle dekore edilen mücevher kutusunun iç gövdesi altın vermeyli olup avrupa damgası barındırmaktadır. Yakın dönem.
Ölçü: 2020 gr, 26x23 cm.
ABANOZ ÜZERİ AFYON İŞİ GÜMÜŞ ÇAKMA OSMANLI DAMLA KEHRİBAR AĞIZLIK
19.yy. Osmanlı. Deri kaplamalı özel kutusunun içerisinde. Yassı formlu. Afyon işi. Gövde kısmı abanoz üzeri gümüş çakma. Bitkisel motif tezyinli. Ağız kısmı kehribardan mamül edilmiş eser, nadir eserler arasında yer almakta olup koleksiyonluktur.
Ölçü: 34 gr, 20 cm.
MEKA STERLİNG DENMARK DAMGALI GÜMÜŞ KAPAKLI MİNELİ ÇİFT TUZLUK
Kristal kesme, bombeli formlu ve dilimli tasarıma sahip olan tuzluklar iki adetten oluşmakta olup; kapak kısımları gümüşten mamül, yüzeyi sarı renkli mine işçiliği ile süslenmiş, çizgisel desenlerle dekore edilmiş ve 'Meka Sterling Denmark' damgası barındırmaktadır.
Ölçü: 5 x 3.5 cm.
STERLİNG DAMGALI GÜMÜŞ KAPAKLI MİNELİ ÜÇLÜ TUZLUK
Kristal kesme, kare formda tabanla yükseltilen iki adet tuzluk ve bombeli formlu dilimli tasarıma sahip bir adet tuzluk olmak üzere, üç parçadan oluşan setin, kapak kısımları gümüşten mamül olup; yüzeyi beyaz zemine çiçek desenli mine işiliklerle süslenmiştir ve 'Sterling' damgası barındırmaktadır.
Ölçü: Çift: 4.5 x 3 cm, Tek: 5. x 3.5 cm.
TRABZON İŞİ AY YILDIZ GÜMÜŞ HAMAM TASI
19.yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Trabzon İşi. Yuvarlak formda iç bükey olarak tasarlanmış eser yoğun kabartma işçiliğiyle geometrik desenli ve bitkisel dekorludur. Orta kısmı kubbe dekorlu olan eserin iç yüzünde ''Ay yıldız'' tasviri yer almakta olup, çil kondüsyonda ve nadir rastlanılacak eserler arasındadır.
Ölçü: 378 gr, 23.5 cm.