BRİMANS DAMGALI GÜMÜŞ KAPLAMA ÇİFT ÇERÇEVE İÇERİSİNDE SULTAN ABDÜLMECİD HAN VE SULTAN ABDÜLAZİZ HAN FOTOĞRAFLARI
19. yy. Osmanlı pazarına özel tasarlanmış, Avrupa yapımı. Dikdörtgen formda tasarlanmış. Etnik desenlerle stilize edilmiş çift çerçeve gümüş kaplama, Brimans damgalı ve içerisinde ''Sultan Abdülmecid Han'' ve ''Sultan Abdülaziz Han'' portrelerini barındırmaktadır.
Ölçü: 10 x 7.5 cm.
OSMANLI SAVATLI BASTON
19. yy. Osmanlı. Gövde kısmı sedir ağacından mamül edilen ve tutamağı gümüş üzeri yoğun savat işçiliğiyle bezenmiş olan bastonun üzeri 'Ahmed Şevket 1309' yazılıdır ve sallantılı zincirli süslenmiştir.
Ölçü: 87 cm.
OSMANLI GÜMÜŞ BUHURDAN
19. yy. Osmanlı Dönemi. Oval yaprak kaideye oturan armudi formlu iki bölümlü buhurdanlar dikey süleymaniye dilimli ve repousse bitkisel motifler ile dekorlu olup, iki hazne üzeri kuş figürleri ile stilize edilmiştir ve dört ayakla yükseltilmiştir. Ölçü: 352 gr, 17 x 14 cm.
OSMANLI DAMGALI GÜMÜŞ ZARF
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Osmanlı damgaları ve Eski Türkçe yazılarla çevrili. Şişkin yuvarlak formlu, halka ayakla yükseltilen tek zarf.
Ölçü: 17.3 gr, 4 x 4.5 cm.
GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ YAZILI OSMANLI ÇAMÇAK
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Zarif tutamak ve etnik desenli bordüre sahip olan çamçak dairesel dipli olup gövde yüzeyi kalem işçilikli bitkisel motifli, yuvarlak düz dipli, dışa açık ağızlı, iç yüzeyi altın vermeylidir ve dış yüzeyin orta hattında yazı barındırmaktadır.
Ölçü: 150 gr, 15.5 x 8 cm.
OSMANLI GÜMÜŞ ÜZERİ MİNE İŞÇİLİKLİ ''MAŞAALLAH'' YAZILI KAŞIK
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. 800 damgalı. Zarif formda ve kıvrımlı sapla tasarlanan kaşığın kulp ucu ve kaşık iç yüzeyi mavi renkli mine işçiliği ile süslenmiş olup, ''Maşallah'' lafzı yer almaktadır.
Ölçü: 14.4 gr, 10 cm.
TRABZON İŞİ AY YILDIZ GÜMÜŞ HAMAM TASI
19.yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Trabzon İşi. Yuvarlak formda iç bükey olarak tasarlanmış eser yoğun kabartma işçiliğiyle geometrik desenli ve bitkisel dekorludur. Orta kısmı kubbe dekorlu olan eserin iç yüzünde ''Ay yıldız'' tasviri yer almakta olup, çil kondüsyonda ve nadir rastlanılacak eserler arasındadır.
Ölçü: 378 gr, 23.5 cm.
800 DAMGALI AVRUPA GÜMÜŞ KAŞIK
19. yy. Avrupa. Gümüşten mamül. 800 damgalı. Sarmal formunda tutamak ucu bitkisel motif süslemeli. Yuvarlak gövde bordürü dalgalı kesimli. Gövde yüzeyi tamamı delikli, süzgeç formunda. İyi kondüsyonlu.
Ölçü: 41 gr, 19 cm.
ODİOT A PARİS GÜMÜŞ ÇAY SETİ
19. yy. Avrupa. Dünyaca ünlü odiot a Paris damgalı. Gümüşten mamül. Çaydanlık, şekerlik ve sütlük olmak üzere 3 parçadan oluşan takım. Dört zarif ayakla yükseltilen, silindirik formlu, düz dipli, dalgalı gövdeli. Artdeco tarzı. Tüm yüzeyleri yoğun bitkisel motifli. Zarif kulp detaylı. Çaydanlık ağzı ejderha betimlemeli. Çaydanlık ve şekerlik kapak tutamağı çiçek figürlü. Her parçanın iç yüzeyi yoğun altın vermeyli. Yüksek kondüsyon ve yüksek ebatlı.
Ölçü: 2500 gr, Çaydanlık: 18 x 28 cm, Şekerlik: 17 x 21 cm, Sütlük: 10 x 18 cm.
RUS 84 DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ TÜTÜN TABAKASI
19. yy. Rus 84 damgalı. Gümüşten mamül. Dörtgen formlu. Oval köşeli. İki parça üzeri yoğun savat işçilikli. Ön yüzü ''Savaş Sahnesi'' betimlemeli. Arka yüzü çelenk içerisinde ''A.Y.'' inisiyalli. İç yüzeyinin üç köşesi damgalı.
Ölçü: 145.5 gr, 10 x 6 cm.
VAN DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ TÜTÜN TABAKASI
19. yy. Gümüşten mamül. İç kısmı Van Damgalı ve 1 Kuruş Pul üzeri Sultan Abdülhamid Han tuğralı. Eski Türkçe “Van” yazılı. Çiçek motifli zemin üzeri ''Van Kalesi'' tezyinli. Arka yüzeyi savatlı zemin ortası çiçek buketi süslemeli. Mektup tipi tabakanın savat köşelerinde ufak dökülmesi mevcuttur.
Ölçü: 140 gr, 10 x 8 cm.
OSMANLI SAVATLI GÜMÜŞ KAMA
19. yy. Osmanlı Dönemi. Kabza ve kını gümüşten mamül. Yoğun savat işçilikli. Bitkisel motifli. Değişik geometrik desenli. Kın üzeri ''Osmanlı Tuğrası'' tezyinli. Firuze taşı ile süslü.
Ölçü: 25 cm.
AFYON İŞİ GÜMÜŞ KAKMA AĞIZLIK
19. yy. Osmanlı Dönemi. Afyon işi. Gümüş üzeri kakma işçiliği ile dekorlu. Bitkisel ve geometrik desenli. Uç kısmı damla kehribardan imal. Gövde ortası kemik üzeri gümüş süslemeli.
Ölçü: 13 cm.
GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ OSMANLI ARMUDİYE
19. yy. Osmanlı Dönemi. Özel muhafazasının içerisinde. Gümüşten mamül. Gövde yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilen eserin orta kısmında ''MaşaAllah'' yazısı ve Nazar Duası bulunmakta olup, döneminde yenidoğan bebeklere takdim edilmek üzere tasarlanmıştır.
Ölçü: 8 gr, 6.5 x 5 cm.
GÜMÜŞ ÜZERİ MİNE İŞÇİLİKLİ MÜCEVHER KUTUSU
19. yy. Avrupa damgalı. Gümüşten mamül. Yuvarlak formlu. Bordür ve kapak yüzeyi sarı renkli yoğun mine işçilikli. Kapak orta hattı ''Eros Bebek'' motifli. Kutu iç yüzeyi yoğun altın vermeyli. Kondüsyon açısından çok iyi durumda.
Ölçü: 82 gr, 6.5 x 6.5 cm.