RUS 84 DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI
19. yy. Rus işi. 84 damgalı. Gümüşten mamül. Dikdörtgen formlu. Ön kapak, arka yüzey ve bordürler komple savat işçilikli. Bitkisel motifli çerçeveler içerisinde Moskova mimarisinin tasvir edildiği eserin iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiş olup, iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 99 gr, 8.5 x 5.5 cm.
KULA DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Kula damgalı. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Ön yüzey, arka yüzey ve bordürlerin tamamı yoğun savat işçilikli. Ön yüzeyine hayvansal ve bitkisel motiflerin tasvir edildiği eserin arka yüzeyine yoğun bitkisel motifler tezyin edilmiş olup, geometrik desenli süslemelerle dekore edilmiştir. Savat işçiliğinin yanında kalem işçiliğiyle de zenginleştirilen eserin iç yüzeyi altın vermeylidir ve çok iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 97.4 gr, 8.5 x 5.5 cm.
SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI VE ÇAKMAK LOTU
19. yy. Osmanlı Dönemi. Fransız. Sigara tabakası ve çakmaktan oluşan lot. Gümüşten mamül. Damgalı. İnisiyalli. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Ön yüzeyleri, arka yüzeyleri ve bordürleri yoğun savat işçilikli. Bitkisel motiflerin, çiçek, yaprak, sarmaşık gibi floral desenlerin hakim olduğu lot yüksek sanat değerine sahiptir ve çok iyi kondüsyonludur.
Ölçü: Tabaka: 109 gr, 9.5 x 6.5 cm, Çakmak: 49 gr, 5.5 x 3 cm.
ALTIN İŞÇİLİKLİ SAVATLI GÜMÜŞ KİBRİTLİK
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüş kaplama. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Açılır kapaklı. Tüm yüzeyleri yoğun savat işçilikli. Yoğun bitkisel motiflerle zenginleştirilmiş eser ön yüzeyinde altından mamül çerçeve içerisinde inisiyalli. Yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahip eserin alt kısmında kibrit çakma bölümü mevcuttur.
SAVATLI GÜMÜŞ KİBRİTLİK
19. yy. Avrupa. Gümüşten mamül. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Bordürler ve gövde yüzeyi aznavur işçilikli. Ön yüzeyi savat işçiliği ile tasarlanmış, ''At üzerinde savaşçı'' tasvirli. Arka yüzeyinde bitkisel motifli çelenk tasvirli. Taban kısmı çizgisel motiflerle dekore edilen eser iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 17 gr, 6 x 2.5 cm.
OSMANLI DEVLET ARMASI VE MIZIKA-İ HÜMAYUN TASVİRLİ SAVATLI GÜMÜŞ ENFİYE KUTUSU
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Damgalı. Elips ve dalgalı formlu. Formun ön, arka ve bordür yüzeyi komple savat işçilikli. Ön ve arka yüzeyi Osmanlı Devlet Arması, Mızıka-i Hümayun ve yoğun bitkisel motiflerle süslenmiş olup, iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Eser tarz, dönem, işçilik, tasvir ve kondüsyon açısından çok nadir olup, koleksiyonluktur.
Ölçü: 103 gr, 7.5 x 6 cm.
OSMANLI DEVLET ARMASI İŞLEMELİ OLTU TAŞI VE GÜMÜŞ ENFİYE KUTUSU
19. yy. Osmanlı Dönemi. Taban ve üst kapak oltu taşından mamül. Bordür gümüşten mamül. Oval formlu, şişik gövdeli, kallavi ebatlı eserin kapak yüzeyine el oyma Osmanlı Devlet Arması motifi tezyin edilmiş olup, bitkisel motiflerle süslenmiştir. Gümüşten mamül bordürün tüm yüzeyi yoğun savat işçilikli, bitkisel ve geometrik desenlerle dekorlu ve çok iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 9.5 x 6 cm.
ARMA-İ OSMANİYE TASVİRLİ GÜMÜŞ ÜZERİ SAVAT İŞÇİLİKLİ OSMANLI HAMAYIL
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Dikdörtgen formlu. Osmanlı rokokosu üslubunda stilize dekorlu. Eserin ön yüzüne ''Arma-i Osmaniye'' diğer yüzüne ise Cami tasviri çalışılmıştır. Üstten sürgü kapaklı, orijinal zincirlidir. Osmanlı'da İslam Kültürünün ikonik bir objesi ve nadir koleksiyonluk örneğidir.
Ölçü: 171 gr, 8.5 x 6.5 cm.
GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ MISIR İŞİ SİGARA TABAKASI
19. yy. Mısır işi. Gümüşten mamül. Tüm yüzeyler yoğun altın vermeyli. Dikdörtgen formlu. Ön kapak yüzeyi, arka kapak yüzeyi ve bordürler el işi yoğun kalem işçilikli tasarımla zenginleştirilen esere insan, hayvan, bitki motifleri tezyin edilmiş olup, yoğun geometrik desenlerle ve sahnelerle süslenmiştir.
Ölçü: 103.5 gr, 9.5 x 6.5 cm.
OSMANLI SAVATLI KAMÇI
19. yy. Osmanlı Dönemi. Silindirik formlu. Ağaç üzeri gümüş geçme ve bilezik dolamalı. Topuz tutamaklı. Deriden mamül kamçılı. Yoğun savat işçiliği ile zenginleştirilen eser bitkisel motifler ve geometrik şekillerle dekore edilmiştir ve iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 90 cm.
RUS 84 DAMGALI SAVATLI VE SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI KEMER LOTU
19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi. Bir adet savatlı Rus 84 damgalı kemer ve bir adet hasır işçilikli Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı kemer olmak üzere iki adetten oluşan lot. 19. yy. Rus imalatı. Gümüşten mamül edilen gövdenin üzerinden deri tasarımı yapılmış olup herbir parçası Rus 84 damgalı olup üzeri yoğun savat işçiliklidir ve kedi motifiyle süslenmiştir.
Ölçü: derisiz 1000 gr.
19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Hasır işçilikli tasarıma sahip olan eserin toka kısmı Osmanlı Tuğrası tasvirli olup, diğer kısmı balıksırtı model olarak dekore edilmiştir. Her parçasında tuğra barındıran eserin tamamı altın vermeyle zenginleştirilmiş olup, yüksek kondüsyonda koleksiyonluk bir eserdir.
Ölçü: 341 gr, 104 cm.
SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK
19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909) . Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu tabandan yükselen, ağız kısmına doğru genişleyen bardağın gövde yüzeyinde kalem işçiliği ile dekore edilmiş bitkisel motif süslemeleri, gül, çiçek, lale, dal ve yaprak betimlemeleri mevcut olup, süslemesini bordür kısmında da sarmaşık yapraklarla devam ettirmektedir ve iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 56 gr, 8 x 7 cm.
SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR ÇİFT KAHVE FİNCANI VE ALTLIKLARI
19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909) . Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. İki adet fincan ve iki adet altlığı olmak üzere dört parçalık lot. Fincanlar silindirik formlu, ağız kısmına doğru genişleyen, gövde yüzeyi yoğun ve zarif aznavur işçiliği ile bezenmiş olup, Osmanlı rokoko tarzında zarif tutamaklar barındırmaktadır. Altlıklar yuvarlak formlu, düz dipli, çevrelenmiş aznavur işçiliği ile dekore edilmiştir ve çok iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 160 gr, Fincanlar; 4 x 6 cm, Altlıklar; 9 cm.
SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ŞEKERLİK
19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909) . Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu tabanla yükseltilen, şişkin gövdeli, derin düz dipli, kubbemsi tutamaklı kapaklı, iki köşesinden zarif tutamaklı. Tarzı, boyutu ve işçiliği bakımından entak olan eser çok iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 217.5 gr, 10 x 12 cm.
SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI KALEM İŞİ ÇİFT KADEH
19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Rokoko tarzı, yuvarlak formlu, 6 ayak üzerinde, zarif boğumlu yükselti ile yükselen kadehin gövdesi silindirik formlu, yuvarlak dipli ve geniş ağızlıdır. Gövde yüzeyi kalemişi tekniği ile bitkisel motiflerle ve etnik desenlerle süslendirilen kadehin ayak çevreside aynı süslendirmeyi barındırmaktadır.
Ölçü: 378 gr, 13.5 x 7 cm.
SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ALTIN VERMEYLİ ÇİFT KAŞIKLIK
19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Ajur işçilikli yuvarlak kaide üzerinde konik formlu gövde olarak yükseltilmiş, ağız bordürü dalgalı stilizasyonla dekore edilmiş, gövde yüzeyi kabartmalı çiçek, yaprak, dal betimlemeli aplikelerle süslenmiş olup, tamamı altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Form, ebat ve işçilik açısından nadir olan eserler çok iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 766 gr, 13 x 12 cm.
SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ALTIN VERMEYLİ ÇİFT KAŞIKLIK
19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Dört zarif ayakla ve yuvarlak formlu, kabartmalı bitkisel motif süslemeli tabanla yükseltilen eserler silindirik formlu, derin, düz dipli, ağıza doğru genişleyen ve dalgalı bordürlü. Bordür çevresi su yolu motifli. Üç boğumlu. Gövde altı ajur işçilikli, yaprak motifli. Gövde yüzeyinin tamamı yoğun kalemişi tekniği ile bitkisel motiflerle ve etnik desenlerle süslendirilmiş olup, çok iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 614.5 gr, 14 x 10 cm.
SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KAHVEDAN
19. yy. Gümüşten mamül. Sultan Abdülmecid Han tuğralı. Yuvarlak formlu tabanla yükseltilen, şişkin konik gövdeli, dar boyunlu, derin düz dipli, rokoko tarzı bitkisel motifli zarif kulplu ve kubbemsi kapaklı. Kapak tutamağı aplike çiçek figürlü. Gaga imbikli. Ağız çevresi su yolu süslemeli. Yalın işçilikli eser yüksek sanata, işçiliğe ve ebatlara sahip olup, çok iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 349.7 gr, 22 cm.
ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANLARI
19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Özel kutusunun içerisinde. Yuvarlak kaideli, düz dipli, bombeli. Gövde yüzeyi zarif kalem işçiliği ile bezetilmiş. Bordür kısmı dalgalı motifli. Gövde yüzeyi bitkisel motifli süslemerle dekore edilmiş eserler çok iyi kondüsyonlu olup; iç haznelerinde porselenden mamül beyaz renkli çift fincanları mevcuttur.
Ölçü: 39.9 gr, 5.5 x 4 cm.
ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANLARI
19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Özel kutusunun içerisinde. Yuvarlak kaideli, düz dipli, bombeli. Gövde yüzeyi yoğun kabartma işçilikli eserler ay yıldız motiflerle çevrelenmiş, bitkisel motiflerle süslenmiş ve iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Eser içerisinde kuznetsov damgalı, porselenden mamül, el işi bitkisel motif süslemeleri bulunan fincanlar barındırmakta olup, iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 21.5 gr, 4.5 x 5 cm.
ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ZARF VE FİNCAN LOTU
19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. 5 adedi Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. 6 adet zarf, 5 adet fincandan oluşan 11 parçalık lot. Eserlerden iki tanesinin gövde yüzeyi zarif aznavur işçiliği ile, iki tanesinin yüzeyi yoğun kabartma işçiliği ile, bir tanesi huni formlu yalın işçilikle ve bir diğeri balık sırtı motifler ile dekore edilmiş olup, 5 tanesi içerisinde porselen fincanlarını barındırmaktadır. Eserlerden aznavur olan bir adet zarfta tuğra bulunmamakta olup, balık sırtı motifli eserin alt kaidesi yoktur.
Ölçü: tamamı 145.2 gr, takribi 4 x 5 cm.
ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI
19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. 6 adet. Eserlerin kaşık kısmı sivrileşen formda, yalın işçilikli tasarıma sahip olup, çok iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 190.5 gr, 15.5 cm.
ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI
19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. 12 adet. Eserlerin kaşık kısmı sivrileşen formda, yalın işçilikli tasarıma sahip olup, tutamak kısımları aznavur işçilikli stilizasyona, kazıma işçiliği ile geometrik dekorlara sahiptir.
Ölçü: 398 gr, 16 cm.
ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ISTAKA TAKIMI
19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Çift. Özel muhafazasının içerisinde. Üç zarif ayakla yükseltilmiş. Silindirik formlu, rokoko işçilikli, zarif tutamaklı. İçerisinde camdan mamül bardaklarını barındıran eserler çok iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 83.5 gr, 10 x 9 cm.
SEDEF İŞÇİLİKLİ ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ DİVİT
19. yy. Sultan Abdülmecid Han Dönemi. Gümüşten mamül. Sultan Abdülmecid Han tuğralı. Abdullatif usta damgalı. Dikdörtgen formda, sedef işçilikli, yoğun geometrik desenlerle bezeli özel muhafazasının içerisinde. Dikdörtgen formlu. Hokka, makta ve kalemlikten müteşekkil. Yalın yüzeyli gövde ve hokkanın bordürleri ile alt kısmı kalem işçiliğiyle yapılmış zengin bitkisel motiflerle süslü. Hokka kapağının üzerinde menteşe çubukları ile sabitlenmiş açma aparatı bulunan eser yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahiptir.
Ölçü: 508 gr, 26 cm.