Müzayedemizde uygulanan komisyon oranı %10, KDV oranı ise %20'dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra 7 iş günüdür, Açık arttırma sonrası "SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI veya ALIMDAN VAZGEÇME" söz konusu değildir, cezai şart olarak % 25 aracılık hizmeti uygulanır.
Müzayedemizde beğenilerinize sunulan eserler konularında uzman danışmanlarımız tarafından ekspertizi yapılmakta ayrıca, 2863 sayılı "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu"na göre T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müze uzmanlarınca (Topkapı Sarayı Müzesi, Askeri Müze, Ayasofya Müzesi, Türk İslam Eserleri Müzesi tarafından kontrol edilerek onaylanmaktadır.
ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANLARI
19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Özel kutusunun içerisinde. Yuvarlak kaideli, düz dipli, bombeli. Gövde yüzeyi Rokoko tekniği ile bezetilmiş eser kalemişi bitkisel motiflerle ve Osmanlı Devlet Arması ile süslenmiştir ve iç haznelerinde porselenden mamül fincanlarını barındırmaktadır.
Ölçü: 29.4 gr, 5.5 x 4.5 cm.
ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ISTAKA TAKIMI
19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Çift. Özel muhafazasının içerisinde. Üç zarif ayakla yükseltilmiş. Silindirik formlu, rokoko işçilikli, zarif tutamaklı. Tüm yüzeyleri altın vermeyli. Osmanlı Devlet Arması tasvirli. İçerisinde camdan mamül bardaklarını barındıran eserler çok iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 82 gr, 10 x 9 cm.
ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ISTAKA TAKIMI
19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Çift. Özel muhafazasının içerisinde. Üç zarif ayakla yükseltilmiş. Silindirik formlu, rokoko işçilikli, zarif tutamaklı. İçerisinde camdan mamül bardaklarını barındıran eserler çok iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 83.5 gr, 10 x 9 cm.
ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ KAHVE FİNCANI
19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Özel muhafazasının içerisinde. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Eserlerin fincan kısımları Çin imalat damgalı, porselenden mamül, çok renkli el boyama, gümüşten mamül tutamaklı ve kuşlarla figürlüdür. Yuvarlak formlu tabak kısımları repouse kabartma tekniği ile çarkıfelek modeli ile stilize ve altın vermeylidir.
Ölçü: 50.74 gr, 12 cm.
SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BUHURDAN
19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yaprak motifli üç zarif ayakla yükseltimiş tablalı. Tabla yüzeyi yoğun kabartma işçilikli, bitkisel motif tezyinli ve dalgalı bordürlü. Tabla ortasına aplike buhurdan çift, bitkisel motifli, dilimli formlu, şişik gövdeli, boru çiçekleriyle sarılmış, iç hazneleri altın vermeyle zenginleştirilmiş ve topcuk tutamaklı olup çok iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 444 gr, 16 x 15 cm.
SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BUHURDAN
19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Kare formlu kaide üzerine yükseltilmiş. Düz formlu kaidenin üzerinden yükselen buhurdan silindirik formlu, şişik gövdeli, iki boğumlu, dilimli, iki köşesinden zarif tutamaklı ve aplike bitkisel motif tutamaklı. Zarif tasarıma ve yüksek sanat değerine sahip eserin iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiş olup, çok iyi kondüsyonludur.
(Tuğrasında biraz silinme mevcuttur.)
Ölçü: 586 gr, 24 x 8 cm.
8 PARÇDAN OLUŞAN GÜMÜŞ ENFİYE KUTUSU LOTU
19. yy. Gümüşten mamül. 8 parçadan oluşan lot. 2 tanesi 925, 1 tanesi 800, 2 tanesi 900 damgalı. Farklı motiflerde, tasarımlarda ve formlarda olan eserler bitkisel motifli, telkari işçilikli ve yazılı süslemeli.
Ölçü: 163 gr, ortalama 5 cm.
7 PARÇADAN OLUŞAN GÜMÜŞ AĞIZLIK LOTU
19. yy. 7 parçadan oluşan koleksiyon. 6 tanesi gümüşten mamül. 4 tanesi zarif ve yoğun savat işçilikli. 1 tanesi telkari işçilikli. Kehribar ve kemikle zenginleştirilen eserler iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 122 gr, 17, 13, 10, 9.5, 6.5, 5.5, 3 cm.
OSMANLI AFYON İŞİ AĞIZLIK LOTU
19. yy. Osmanlı Dönemi. İki parçadan oluşan lot. Uzun gövdeli, oval formlu, afyon işi. Gümüş kakma işçiliği ile tasarlanmış eserler bitkisel motiflerle ve etnik desenlerle dekore edilmiş olup, kehribarla zenginleştirilmiştir. Yüksek sanat değeri taşıyan eserler iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 10.5 cm, 7 cm.
OSMANLI SAVATLI KAMÇI KOLEKSİYONU
19. yy. Osmanlı Dönemi. 6 adetten oluşan koleksiyon. Eserlerin hepsinin tutamak kısımları gümüş üzeri yoğun savat işçilikli. Topuz tutamaklı. 3 tanesi zincirli. 1 tanesi gümüş geçmeli. Hepsi deriden mamül kamçılı. Yoğun bitkisel motifler ve etnik desenlerle dekore edilen eserler yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahip olup, 1 tanesinin kamçı kısmında aşınma mevcuttur.
Ölçü: 79 cm, 95 cm, 96 cm, 71 cm, 67 cm, 70.5 cm.
3 PARÇADAN OLUŞAN BASTON LOTU
19. yy. Osmanlı Dönemi. 3 taneden oluşan lot. 1 tanesi alpaka, savat işçilikli, bitkisel motif tezyinli ve iyi kondüsyonlu. 1 tanesi ince uzun gövdeli, kemikten mamül topuz tutamaklı ve iyi kondüsyonlu. 1 tanesi ince uzun gövdeli, köpek figürlü tutamaklı.
Eserler iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 86 cm, 88 cm, 90 cm.
5 PARÇADAN OLUŞAN BASTON LOTU
19. yy. Osmanlı Dönemi. 5 taneden oluşan lot. Birbirinden farklı ağaçlardan mamül edilmiş, ince-uzun gövdeli, silindirik formlu. Hepsinin tutamak kısmı gümüş kaplama olup, oval formludur. Savat işçilikli, bitkisel motif süslemeli, kabartma işçilikli. Yüksek sanat değerine sahip eserler yüksek kondüsyonlu olup, koleksiyondur.
Ölçü: 92 cm, 90 cm, 85 cm, 80 cm, 78 cm.
OSMANLI TUĞRA MOTİFLİ SAVATLI BASTON
19. yy. Osmanlı Dönemi. Şişli. Tutamak kısmı gümüş kaplama. Savat işçilikli. Bitkisel motif tezyin ortası 'Osmanlı Tuğrası' tezyinli.
Dilimli topuz tutamaklı.
Yüksek sanat değerine sahip eser iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 94 cm.
VAN VE HANKİYAN USTA DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ KEMER
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Van ve Hankiyan usta damgalı. Her parçası yoğun savat işçilikli. Osmanlı tuğrası ve devlet arması tasvirli. Bitkisel ve cami motifleriyle zenginleştirilen eser altın vermeyle süsslenmiştir ve iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 320 gr, 68 cm.
TURŞİYAN USTA VE VAN DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Turşiyan usta ve Van damgalı. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Gövdeden açılır kapaklı. Tüm yüzeyleri yoğun savat işçilikli, geometrik desenlerle dekorlu. Ön yüzü çiçeklerle bezeli çelenk içerisinde Osmanlı Devlet Arması tasvirli. Arka yüzünde bitkisel motiflerle çelenk motifi işlenen eserin bazı yerlerinde atıklar mevcuttur.
Ölçü: 127 gr, 9 x 6 cm.
SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Damgalı. Kare formlu. Oval gövdeli. İki kapak yüzeyi yoğun savat işçilikli. Geometrik desenlerle dekore edilen eserin iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiş olup, yer yer dökülmeleri mevcuttur.
Referans: "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabı sayfa 98.
Ölçü: 83.4 gr, 8.5 x 7.5 cm.
OSMANLI “H.HAKİ” USTA DAMGALI VAN İŞİ SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül.Eski Türkçe “Van” ve Ermenice “H.Haki” usta damgalı. İki kapak yüzeyi savat işçiliklerle bezenen ve buket betimlemesiyle süslenen tabakanın iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiş olup, özel kılıfının içerisinde yer almaktadır.
Referans: "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabı sayfa 98.
Ağırlık: 143 gr, 8 x 8 cm.
OSMANLI MERCANLI HANÇER
19. yy. Osmanlı Dönemi. Kabza ve kın bakır üzeri damla mercan ve habbe firuzelerle zenginleştirilmiş. Çelik gövdeli hançerin üzeri gümüş kakma tekniği kullanılarak eski Türkçe yazı ve süsleme dekorlu. Arka yüzü kabartma tekniğiyle bitkisel motif tezyinli eser yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahiptir.
Öçü: 25.5 cm.
SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI OSMANLI MERCANLI KAMA
19. yy. Osmanlı Dönemi. Kın gümüşten mamül, Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı, yoğun kabartma işçilikli ve bitkisel motif tezyinli, üst tarafı damla mercan ve habbe firuzelerle zenginleştirilmiş. Kabza kemikten mamül, bordürleri gümüş geçmeli, geçme üzeri damla mercanlarla sıralı, yüzeylerinde 6 adet zarif aplike çiçek süslemeli. Çelik gövdeli eserin kabza kısmında eskiliğinden dolayı bazı çatlamalar vardır.
Ölçü: 44 cm.
OSMANLI ALTIN KAKMA KAMA
19. yy. Osmanlı Dönemi. Kabza kısmı ceyt taşından mamül. Kın ve gövde altın kakma tekniği ile bitkisel motifler ve etnik desenlerle dekorlu. Askı kancalı. Çamurluklu. Yüksek sanat değerine sahip eser iyi kondüsyonludur ve koleksiyonluktur.
Ölçü: 51 cm.
SAVATLI GÜMÜŞ KINLI BIÇAKLI KAFKAS KAMA
19. yy. Kafkas işi. Savatlı gümüş kabzalı. Çelik gövdeli kamanın gümüş geçmeli kınının ön ve arka yüzeyi yoğun kabartma işçilikli, bitkisel motif tezyinli ve savat işçiliklidir. Arka kısmında kemer haznesi bulunan eserin sanat değeri yüksek olup, iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 58 cm.
SAVATLI GÜMÜŞ KINLI BIÇAKLI KAFKAS KAMA
19. yy. Kafkas işi. Savatlı gümüş kabzalı. Çelik gövdeli kamanın gümüş geçmeli kınının ön ve arka yüzeyi yoğun kabartma işçilikli, bitkisel motif tezyinli ve savat işçiliklidir. Arka kısmında kemer ve bıçak haznesi mevcut kamanın orijinal bıçağı mevcuttur. İşçilik kalitesi itibariyle nadir rastlanılacak eserin arka kısmında rötuşu vardır.
Ölçü: 50 cm.
OSMANLI MERCAN SÜSLEMELİ SIRMALI TAKKE
19. yy. Osmanlı Dönemi. Yuvarlak formlu, düz dipli. Gövde yüzeyinin tamamı el işi, gümüşten mamül yoğun sırma işçilikli. Bitkisel motifler ve etnik desenlerle motife edilmiş eser mercan taşlarla zenginleştirilmiştir. Yüksek sanat değerine sahip eser çok iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 10 x 13 cm.
5 PARÇADAN OLUŞAN TEKSTİL KOLEKSİYONU
19. yy. Osmanlı Dönemi. 5 parçadan oluşan lot. Farklı kumaşlardan mamül. 2 yelek, 1 hırka, bir bez, bir atkı olmak üzere toplu koleksiyon. El dokuma. Altın sırma işçiliği, bitkisel motif süslemesi, boncuk ve püskül dekoru ile zenginleştirilen eserler yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahiptir.