Müzayedemizde uygulanan komisyon oranı %10, KDV oranı ise %20'dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra 7 iş günüdür, Açık arttırma sonrası "SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI veya ALIMDAN VAZGEÇME" söz konusu değildir, cezai şart olarak % 25 aracılık hizmeti uygulanır.
Müzayedemizde beğenilerinize sunulan eserler konularında uzman danışmanlarımız tarafından ekspertizi yapılmakta ayrıca, 2863 sayılı "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu"na göre T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müze uzmanlarınca (Topkapı Sarayı Müzesi, Askeri Müze, Ayasofya Müzesi, Türk İslam Eserleri Müzesi tarafından kontrol edilerek onaylanmaktadır.
ÖZEL MUHAFAZASINDA FRANSIZ GÜMÜŞ DİKİŞ SETİ
19. yy. Fransız. Özel deriden mamül muhafazasının içerisinde. İki adet iğne, bir adet makas, bir adet iplik ve bir adet yüksük olmak üzere 5 parçadan oluşan tam takım. Gümüşten mamül. Kabartmalı bitkisel motifli ve kıvrımlı formda tasarlanan eser iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 30 gr, Kutu: 16 x 9.5 cm.
SAVAT İŞÇİLİKLİ GÜMÜŞ MÜCEVHER KUTUSU
19. yy. Gümüşten mamül. Dikdörtgen formlu. Dört zarif ayakla yükseltilmiş. Kapak yüzeyi ve bordür komple savat işçilikli. Bitkisel motifler, etnik desenler, geometrik süslemelerle dekore edilen eserin ayak kısımları tadilat görmüştür.
Ölçü: 424 gr, 15.5 x 7.5 x 6.5 cm.
800 DAMGALI GÜMÜŞ TEPELİK
20. yy. Gümüşten mamül. 800 damgalı. Yuvarlak formlu. Kubbe formlu. Dalgalı bordürlü. Kabartma işçilikli. Yoğun bitkisel motiflerle dekore edilen tepelik dönemin gelinleri tarafından kullanılmış olup, iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 160 gr, 15.5 x 4.5 cm.
ENFİYE KUTUSU LOTU
19. yy. Bir adet yüksek ayar bir adet düşük ayar gümüşten mamül 2 parçadan oluşan lot. Oval formlu, kıvrımlı ve yalın bordürlü, kabartma işçilikli. Yoğun bitkisel motiflerle dekore edilen eserler iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 94 gr, 7 x 4.5 cm, 6 x 5 cm.
OSMANLI HAMAYIL
19. yy. Osmanlı Dönemi. Düşük ayar gümüşten mamül. (Zincir gümüş değildir.) Dikdörtgen formlu. Kabartma işçilikli. Ön yüzü Camii tasvirli. Yoğun bitkisel motiflerle dekore edilen eser iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 108.5 gr, 8.5 x 5.5 x 1 cm.
800 DAMGALI GÜMÜŞ ÇEREZLİK
20. yy. Gümüşten mamül. 800 damgalı. Yuvarlak formlu. Dalgalı bordürlü. Aznavur işçilikli. Ayak kısımları bulunmayan eser haliyledir.
Ölçü: 91 gr, 17 cm.
GÜMÜŞ DAMGALI MİNYATÜR MANGAL
19. yy ortası. Gümüşten mamül. Damgalı. Üç zarif ayakla yükseltilmiş. Orta doğu, islamik formlu. Yuvarlak formlu tabla ile yükselen, dört zarif zincirle süslenen, kalem işi motifli tezyinatla dekore edilen eserin tepe kısmı hilal figürü ile tasarlanmıştır ve iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 120.5 gr, 12 x 8 cm.
TELKARİ İŞÇİLİKLİ GÜMÜŞ ÇİFT ŞİNANAY
Cumhuriyet Dönemi. Çift. Gümüşten mamül. Telkari işçilikli. Tutamaklı. Çiçek formlu, yuvarlak kaide üzerinde yükseltilmiş, sallantılı Osmanlı paraları ile süslenmiş ve bitkisel motiflerle dekore edilmiş eser yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahiptir.
Ölçü: Takribi 197 gr, 9 cm.
TELKARİ İŞÇİLİKLİ AY YILDIZ KALEM
Cumhuriyet Dönemi. Gümüşten mamül. Telkari işçilikli. Ay yıldız formundan tasarlanan tablanın yıldız ortasından hazne yükselmekte olup, tüm yüzeyleri telkari işçiliği ile dekore edilmiş kalemi mevcuttur. Yüksek sanat değerine sahip eser iyi kondüsyonludur.
Ölçü: Takribi 40 gr, 14 cm.
ÖZEL MUHAFAZASINDA 875 DAMGALI ÇİFT SAVATLI KASE
19. yy. 875 damgalı. Özel muhafazasının içerisinde. Gümüşten mamül. Çift. Yuvarlak çember kaide ile yükseltilen eser yuvarlak gövdeli, şişkin, dışa doğru genişleyen ve yalın işçiliklerle tasarlanmış olup, çevreleri savat işçiliği ile bitkisel motif tezyinlidir, altın vermeyle zenginleştirilmiştir ve iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 139.5 gr, 11 x 6 cm.
HİDİV DAMGALI GÜMÜŞ HAMAM TASI
19. yy. Hidiv damgalı. Osmanlı pazarına özel tasarım. Yuvarlak formlu, derin düz dipli, su yolu çevrili. Orta hattı ve bordür kısmı kalem işi bitkisel motiflerle dekore edilen eser yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahiptir.
Ölçü: 365 gr, 19 x 5 cm.
ÖZEL MUHAFAZASINDA 84 DAMGALI 12 ADET SAVATLI KAŞIK TAKIMI
19. yy. 84 damgalı. Özel muhafazasının içerisinde. 12 adetten oluşan çay kaşığı takımı. Gövde kısmı oval formlu, sap kısmı ince, zarif ve kıvrımlı tasarımlı. Gövde yüzeyi yoğun savat işçilikli ve bitkisel motif tezyinli eserlerin tüm yüzeyleri altın vermeyle zenginleştirilmiş olup, yüksek kondüsyonludur.
Ölçü: 67.8 gr, 10 cm.
GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI LOTU
19. yy. 3 adet 800 damgalı 1 adet avrupa damgalı olmak üzere 4 adetten oluşan koleksiyon. Gümüşten mamül. Dörtgen formlu. İç yüzeyleri altın vermeyle zenginleştirilmiş. Kalem işi geometrik desenler, çizgisel süslemeler ve bitkisel motiflerle dekore edilmiş eserlerden bir tanesi haliyledir.
Ölçü: 250 gr, 9 x 8 cm, 7.5 x 4 cm, 8 x 5 cm, 8.5 x 4.5 cm.
OSMANLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. İç yüzeyi altın vermeyli. Ön ve arka yüzü kalem işi işçilikli. Ön yüzü bitkisel motifli baklava dilimi formunda çerçeve içerisinde Osmanlı tuğra tasviri ile dekore edilen eserin arka yüzünde floral desenli çerçeve içerisinde 'Yâdigâr H. R.' yazısı bulunmaktadır. Yüksek sanat değerine sahip eser iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 80.5 gr, 8 x 6.5 cm.
ERMENİ USTA VE VAN DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Ermeni usta ve Van damgalı. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Gövdeden açılır kapaklı. Tüm yüzeyleri yoğun savat işçilikli, geometrik desenlerle dekorlu. Ön yüzü Osmanlı pul tasvirli, Souvenır yazılı, bitkisel motif tezyinatlı. Arka yüzünde bitkisel motiflerle zarf motifi işlenen eser iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 134.5 gr, 9.5 x 6.5 cm.
OSMANLI “H.HAKİ” USTA DAMGALI VAN İŞİ SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül.Eski Türkçe “Van” ve Ermenice “H.Haki” usta damgalı. İki kapak yüzeyi savat işçiliklerle bezenen ve buket betimlemesiyle süslenen tabakanın iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiş olup, özel kılıfının içerisinde yer almaktadır.
Referans: "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabı sayfa 98.
Ağırlık: 143 gr, 8 x 8 cm.
VAN ve YESAYAN ve NALÇACIYAN USTA DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI
19. yy. Osmanlı Dönemi. Özel kutusunun içerisinde. Gümüşten mamül. Van, 901 ve Yesayan ve Nalçacıyan olmak üzere iki usta damgalı. İç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiş. Ön ve arka yüzü komple savat işçilikli. Ajur tekniği ile stilize edilen eser bitkisel motiflerle dekore edilmiş, kalem işi tekniğiyle zenginleştirilmiş ve geometrik desenlerle donatılmıştır. Kondüsyon, işçilik ve sanat değeri açısından oldukça entaktır.
Ölçü: 8.5 x 7 cm.
DAMGALI GÜMÜŞ KÖSTEKLİ SAAT KİBRİTLİK
19. yy. Avrupa imalat damgalı. Gümüşten mamül. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Asma aparatlı. Yüzeyler komple kalem işi bitkisel motif süslemeli eser iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 32 gr, 6 x 2.5 cm.
OSMANLI SIKMA KEHRİBAR GÜMÜŞ AĞIZLIK
19. yy. Osmanlı Dönemi. Silindirik formlu, kehribardan mamül eserin orta kısmı gümüş kaplama olup, savat işçiliği ile tezyin edilmiştir. Hayvansal figürlerle dekore edilen eser iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 26 gr, Takribi 10 cm.
OSMANLI GÜMÜŞ KEMER TOKASI
19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909) . Gümüşten mamül. Yuvarlak formlu iki parçadan müteşekkil. Orta hattı kubbemsi motifli, çevresi yoğun kabartma işçilikli. Bitkisel motifler, etnik desenler ve geometrik motiflerle dekore edilmiş eser iyi kondüsyonludur.
Ölçü: Takribi 200 gr, 25 cm.
RUS 84 DAMGALI GÜMÜŞ ŞEKERLİK
19. yy. Rus işi. 84 damgalı. Gümüşten mamül. Kapaklı ve iki köşesi kulplu. Yuvarlak formlu, şişik gövdeli, yalın işçilikli. Gövde bordürü ve kapak çevresi el işçilikli, kalem işi bitkisel motif tezyinli olup iç yüzeyi yoğun altın vermeylidir. Yüksek sanat değerine sahip eser iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 434, 82 gr, 13 x 15 cm.
ÖZEL MUHAFAZASINDA ALTIN VERMEYLİ İNİSİYALLİ ÇİFT GÜMÜŞ BARDAK
19. yy. Özel saten kaplama kutusunun içerisinde. İngiliz damgalı. Gümüşten mamül. Çift. Komple altın vermeyli. Dilimli yuvarlak tabanla yükseltilmiş. Silindirik formlu, ağıza doğru genişleyen, derin düz dipli. Bordür su yolu motifli. Yalın işçilikli. Alt kısımlarında inisiyal barındıran eserler son derece iyi kondüsyonlu ve kallavi ebatlıdır.
Ölçü: 474 gr, 9.5 x 7 cm.